Kiwa neem vergunningverlenende taken over van Inspectie Verkeer en Waterstaat

, ,

Vanaf 1 juni neemt Kiwa Nederland een aantal vergunningverlenende taken over van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. In 2008 werd na een aanbestedingsprocedure al bekend gemaakt dat Kiwa voor deze taak gekozen was. Kiwa gaat de taken uitvoeren namens de minister van Verkeer en Waterstaat. De inspectie zal toezicht houden op de juiste uitvoering daarvan. Het vaststellen van de tarieven blijft voorbehouden aan de minister.

De binnenvaartorganisaties hebben destijds protest aangetekend tegen de overdracht, en ervoor gepleit de Rijnvaartverklaring onder te brengen bij het binnenvaartloket van SAB in Rotterdam. Na de aanbesteding was het besluit echter onomkeerbaar. Bijna elke eigenaar van een schip in de beroepsvaart moet eenmalig een Rijnvaartverklaring aanvragen. Zo’n verklaring geeft het recht te varen in alle wateren van de EU-lidstaten en die van Zwitserland.

Zowel Kiwa als de IVW doen hun uiterste best om de overdracht zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Kiwa gaat de taken uitvoeren onder de naam Kiwa Register B.V. Kiwa is een internationaal kwaliteitszorgbedrijf met diverse activiteiten in een groot aantal marktsectoren. (DvdM)

Kiwa levert onder andere de volgende diensten:

GMP B4.2 Bevrachting kustvaart- en binnenvaarttransport
Ontheffing vaartijden/bemanningssterkte
Rijnvaartverklaring

Voor een volledig overzicht: Kiwa vergunningen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*