Zeven installatiebedrijven krijgen BRL 6000-10 en BRL 8010 uitgereikt

, , ,

Zeven installatiebedrijven mogen zich Nederlandse koplopers noemen op het gebied van kwaliteit van ventilatiesystemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Kennisplein van de vakbeurs VSK 2010 in de Utrechtse jaarbeurshallen ontvingen zij de nieuwe certificaten BRL 6000-10 en BRL 8010. Deze certificaten zijn het resultaat van een objectieve toetsing van de kwaliteit.

Drie bedrijven ontvingen het certificaat BRL 6000-10. Dit certificaat toetst het ontwerp en de installatie van ventilatievoorzieningen. Vier installateurs namen het certificaat BRL 8010 in ontvangst, dat in het verlengde hiervan ligt en de daadwerkelijke prestatie van een systeem meet. Daarmee voldoen deze vier ondernemers aan de nieuwe Ventilatie Prestatie Keuring (VPK), ofwel de APK voor ventilatievoorzieningen. De deelnemende partijen streven ernaar dat de VPK net zo’n sterk begrip wordt als de APK.

De voorzitter sector Wonen van de vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten reikte de certificaten uit. De VLA werkte al sinds begin 2009 samen met Kiwa en FME om certificering van de bedrijven succesvol te maken. Ondernemingen die als eerste het certificaat kregen uitgereikt, hebben van begin af aan serieus werk gemaakt van de certificering. De audits zijn gestart in november 2009 en de laatste is recent afgerond.

De sprekers tijdens de uitreiking waren Wil van Ophem, manager Installatie & nutsvoorzieningen van Kiwa, Jaap Hogeling, directeur KBI, en Eric Evers, accountmanager Kema Quality. Zij benadrukten het belang van certificering voor de kwaliteit van ventilatie in woningen, die met de nieuwe beoordelingsrichtlijnen objectief wordt vastgesteld. De bewoners van panden met de ventilatievoorzieningen zijn de belangrijkste winnaars van de kwaliteitsslag. Na de uitreiking werd het glas geheven op een succesvol certificeringtraject, dat werd verzorgd door Kiwa.
De bedrijven die het certificaat BRL 6000-10 ‘Ontwerpen en installeren van ventilatievoorzieningen van woningen’ ontvingen zijn: Bonarius Techniek BV, Schouten Techniek BV en Installatiebedrijf Velegro BV. Het BRL 8010 certificaat (Ventilatie Prestatie Keuring) werd uitgereikt aan ACVV BV, InstallCheck BV, JH Milvort BV en Invent Advies BV.

Kiwa is een onafhankelijk bedrijf met hooggekwalificeerde certificering als haar kernactiviteit. Kiwa heeft circa 900 gekwalificeerde medewerkers in meer dan 30 vestigingen in acht Europese landen en China. De certificering wordt ondersteund door inspectie, keuring, technologie, training en consultancy. Kiwa werkt voor opdrachtgevers in tal van sectoren zoals water, energie, bouw, infrastructuur, automotive & transport, agro, feed & food, veiligheid en beveiliging, gezondheid & zorg en milieu. Kiwa is strikt onafhankelijk en niet betrokken bij de productie, handel of andere activiteiten die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*