TW Steel Mick Doohan Special Edition nu te koop bij WatchXL

Vijf keer wereldkampioen tussen 1994 en 1998 in de 500cc, talloze Grand Prix zeges maar nog geen eigen horloge. Meer dan terecht dat TW Steel Mick Doohan hier nu mee eert. Bij een groot kampioen als de Australiër is, hoort een groot(s) horloge. Aan beide voorwaarden voldoen de TW Steel Mick Doohan Special Edition horloge TW612 en TW613. Beide horloges zijn vanaf 559 euro verkrijgbaar bij horlogewebshop WatchXL en worden geleverd in een stoere geschenkverpakking.

Launch party TW Steel Mick Doohan Special Edition

Midden jaren negentig was het in het wereldkampioenschap 500cc wegrace niet de vraag wie er kampioen werd, maar wie het dichtst bij Michael Doohan in de buurt kon blijven. De Australiër op zijn Honda regeerde de racewereld met harde hand. Eigenlijk was het een wonder dat hij ooit op dat niveau weer zou rijden, na een verschrikkelijk ongeluk tijdens de training van de TT van Assen in 1992. Hierbij liep hij een dubbele beenbreuk op. Complicaties maakten het herstel nog lastiger. Toch wist hij in de jaren die volgende vijf wereldtitels te pakken. Het maakt Doohan tot één van de grootste coureurs aller tijden.

Horloge

TW Steel Mick Doohan Special Edition TW612

TW Steel Mick Doohan Special Edition TW612

De Mick Doohan Special Edition is verkrijgbaar in 45 millimeter exemplaar (TW612) en een 48 millimeter horloge (TW613). De horloges zijn gebaseerd op de TW Steel TECH collectie. Ze bezitten een gezandstraalde kast die is afgewerkt met een titanium plating. De schroeven op de ring zijn afgeleid van de verstelbare schokdempers van een racemotor, net als de verbindingspilaren die de ring en kast verbinden.

Beide horloges beschikken over een chronograaf en zeer sterk antireflectie saffierglas. Uiteraard wordt de datum ook vermeld op de wijzerplaat. Het Citizen Miyota uurwerk zorgt ervoor dat de horloges altijd op tijd lopen. De klokjes zijn afgewerkt met een stoere rubberen band. Bovendien zijn de TW612 en TW613 waterbestendig tot 100 meter (10 ATM).

Kijk voor meer nieuws over horloges op horlogenieuws.wordpress.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*