Aantal bezoekers Philadelphia groeit met 7%

Onlangs berichtte de United States Department of Commerce Office of Travel and Tourism Industries (OTTI) dat Philadelphia in 2010 een indrukwekkende groei in het aantal bezoekers heeft bewerkstelligd. Vorig jaar bezochten 633.000 bezoekers de stad: een groei van 7% ten opzichte van 2009.

Positieve trend

Philadelphia neemt hiermee de 13e plaats in op de lijst van de top 20 best bezochte steden van de VS. Afgelopen maart boekten de verkoopcijfers een stijging van 4%. Het absolute topjaar was 2008, toen een stijging van 29% in het aantal bezoekers werd genoteerd. Naast een groei van Europese bezoekers, is een duidelijke stijging van het aantal Aziatische bezoekers zichtbaar, hetgeen aansluit op de algemene trend. De Nederlanders blijken Philadelphia ook steeds meer te vinden, maar het aantal neemt gestaag toe; een groei van 2,9%.

Deze positieve trend is het bewijs dat de investering van het Philadelphia Convention and Visitors Bureau (PCVB) in internationale marketing campagnes resultaten oplevert. Daarnaast hebben de recente ontwikkelingen in de stad en de relatief lage dollarkoers positief bijgedragen aan het aantal bezoekers.

Topmarkten

Het PCVB is verantwoordelijk voor de groei van het aantal internationale bezoekers aan de regio. De grootse internationale campagne die liep van 2002 t/m 2008 werpt nog steeds zijn vruchten af. Op dit moment zet PCVB in op de diverse topmarkten:

  1. Groot-Brittannië
  2. Duitsland
  3. Frankrijk
  4. Italië
  5. China
  6. Oceanië
  7. Australië
  8. India
  9. Spanje
  10. Nederland
  11. Brazilië
  12. Zwitserland
  13. Ierland

Philadelphia blijft ontwikkelen

Ook de stad zelf is voortdurend in ontwikkeling. Het Mural Arts Program geeft de stad een eigen karakter met op bijna elke hoek van de straat een muurschildering die een stukje geschiedenis van die buurt vertelt. Uniek aan de metropool is dat het centrum goed beloopbaar is. De diverse wijken hebben ieder hun eigen karakter; van de geboorte van de Verenigde Staten tot aan hippe clubs en restaurants en van oude soul- en jazz studio’s tot aan kunstzinnige winkels en chique boetieks. Nieuw is de Movietour, die leidt langs de plaatsen waar de meest bekende films zijn opgenomen. Maar ook voor kunst en architectuur is ‘Philly’ de perfecte bestemming. Met de uitbreiding van het Philadelphia Convention Center en de komst van een aantal nieuwe en/of uitgebreide hotels, biedt de stad alle faciliteiten voor businessbijeenkomsten; zowel voor internationale conventies als voor een bedrijfsincentive.

Social Media geïntegreerd

Het PCVB heeft de sociale media geïntegreerd in het huidige promotiebeleid. Via de sociale netwerken van Philadelphia_nl, blijft men op de hoogte van het laatste nieuws en leuke reistips. Afgelopen mei heeft het PCVB een social media campagne gelanceerd op Facebook en Twitter. Degene die fan wordt van de Facebook pagina PhiladelphiasGeheimen of @Philadelphia_nl volgt op Twitter, maakt kans op een kekke Philadelphia iPod.

Voor meer informatie over Philadelphia: www.PhiladelphiaUSA.travel en/of www.taxfreephilly.com

Over Philadelphia

Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania en is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Deze gemoedelijke stad met 1,5 miljoen inwoners ligt tussen New York en Washington DC in. Philadelphia is een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. De stad spreekt een brede doelgroep aan: van studenten tot gezinnen met kinderen en van cultuur- en kunstliefhebbers tot fervente shoppers. De stad is bekend als bakermat van de huidige Amerikaanse staat en heeft een rijke jazzcultuur. Het is een combinatie van een bruisende stad en een gastvrij dorp omgeven door prachtige natuur.

###

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en/of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

BuroSix Communications
Merle van der Weijden
Tel: 0182 – 39 44 55
E-mail: team@burosix.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*