Tapas maken op je vakantieadres in Andalusië met Ontspanjehier

COLMENAR, Andalusië, 5 augustus 2011 – Ontspanjehier – eigenzinnige vakantiesite over Andalusië voor Nederlandse en Vlaamse levensgenieters – verzorgt deze zomer weer tapascursussen op locatie. In een middag (of ander dagdeel) leren de cursisten typisch Spaanse tapas maken die ze na afloop ook hun gasten in Nederland kunnen voorschotelen.

De cursussen worden gegeven op het Spaanse vakantie-adres van de deelnemers. Dat kunnen vakantiehuizen en appartementen uit het aanbod van Ontspanjehier zijn, maar ook andere vakantieadressen in Andalusië. Daarnaast organiseren ook een aantal Bed and Breakfasts (B&B´s) van Ontspanjehier tapasworkshops voor hun gasten.

Cursuskok Ronald Marees (´Don Ron`) gebruikt tijdens de cursus Spaanse producten en ingrediënten die ook in Nederland en België te koop zijn. De deelnemers kunnen van tevoren kiezen uit een lijst met tapas die ze graag willen leren maken, zoals tortilla, albondigas (Spaanse gehaktballetjes), gambas al pil pil (gepeperde garnalen), boquerones fritos (gefrituurde ansjovis) en andere typisch Spaanse tapas.

Behalve alle benodigde ingrediënten neemt cursusleider ´Don Ron` ook alle keukengerei mee. Onder zijn leiding gaan de cursisten aan de slag en naderhand eten zij gezamenlijk alle gemaakte gerechten op. Na afloop krijgen de deelnemers de recepten mee naar huis.

De tapasmiddag kost 40 euro per persoon vanaf 4 deelnemers en wordt gegeven in een straal van ongeveer 60 kilometer rond Malaga (stad). De cursusprijs is inclusief ingrediënten, cursus en maaltijd na afloop. Voor de afstand van en naar de cursuslocatie rekent de cursusleider een bedrag van 30 eurocent per kilometer. De aanvangstijd is in overleg, ook andere dagdelen zijn mogelijk. Aanmelden kan via www.ontspanjehier.com of rechtstreeks op www.locatiekok.com. Op speciaal verzoek en voor speciale gelegenheden komt de locatiekok ook naar Nederland voor een tapasbuffet of tapasworkshop op locatie. Voor gezelschappen vanaf 6 personen maakt Don Ron ook een Spaanse paella op Andalusische wijze.

Meer informatie over: vakantiehuizen Andalusie of Bed and breakfast Andalusie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*