Drie kunstenaars uit Wageningen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort

Schilderijen, beelden en sieraden in het Koetshuis

Drie kunstenaars uit Wageningen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Jasper Hulshoff Pol met schilderijen, Ineke Schippers met beelden en Susanne Bagaya met sieraden.

De expositie blijft staan t/m 8 januari 2012.

Jasper Hulshoff Pol studeerde interactieontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schildert, ontwerpt websites en drukwerk (zoals de filmladder van het Herenstraattheater in Wageningen) en is als docent en bestuurslid betrokken bij de stichting Artizon-vakantieacademie.

Het meest bekend is Jasper van zijn werk aan de schildersezel, als ezelschilder. Het bijna vaste onderwerp de ezel, past het best bij de sfeer en emotie die Jasper wil oproepen. Zijn doeken hebben dankzij de ezels een melancholische sfeer. In 2010 won Jasper de Publieksprijs van de Culturele Ronde Wageningen.

De beelden van Ineke Schippers zijn realiteit in haar fantasiewereld. Die wereld bestaat uit een verzameling onderdelen, in haar hoofd opgeslagen. Het zijn stukken muziek, een opgemerkt voorval, een vorm of een houding die zij waarneemt of gewoon boeiende dieren en mensen. In haar beelden smelten de stukken samen met, zoals ook de titel vaak aangeeft, een dimensie achter het driedimensionale beeld.

De derde exposant is Susanne Bagaya. In haar gevarieerde sieraden maakt Bagaya gebruik van zowel eenvoudige als kostbare materialen. Zo maakt ze speelse colliers van handgemaakte glaskralen of nepparels met kleurige vogels en vissen van gelamineerd papier, maar ook chique colliers, waarin bloedkoraal, barokke zoetwaterparels en edelstenen zijn verwerkt.

De alpaca en messing broches met gepolijste ronde vormen laten vereenvoudigde dierfiguren zien, waarop de details op subtiele wijze zijn aangegeven door fijn zaagwerk.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*