Innovatief concept voor taaldocenten trainingen bij ESL Taalreizen

, , ,

Een taal leren in het buitenland krijgt met ESL’s taaldocententrainingen een andere dimensie:

Sinds kort biedt ESL Taalreizen in samenwerking met toonaangevende trainingsscholen over de hele wereld taaldocententrainingen aan voor nieuwe en gevorderde leraren. Door training door experts met buitenlandervaring te combineren gelooft de school een uniek concept op de markt gebracht te hebben die inspeelt op de steeds groeiende trend van internationalisering.

Mensen reizen tegenwoordig steeds meer, zowel privé als zakelijk en dus is de interesse in het leren van een tweede of derde taal het laatste decennia flink toegenomen. ESL biedt hun cursisten sinds 1997 taalreizen aan, echter sinds kort hebben zij hun programma’s uitgebreid met kwalitatieve docententrainingen. Zowel beginnerscursussen voor mensen die nieuw zijn tot het lerarenvak alsmede opfriscursussen die dienen als continue leerproces voor taaldocenten zijn beschikbaar. De meeste trainingen zijn geschikt voor docenten met ten minste een B2 niveau; enkele cursussen zijn specifiek voor native speakers. De laatstgenoemde cursussen focussen met name op methodische vaardigheden en minder op taalvaardigheden.

ESL heeft op maat gemaakte programma’s die docententrainingen met unieke reiservaringen combineert. Cursisten leren en discussiëren zodoende met experts uit het vakgebied terwijl ze omringd zijn door de desbetreffende taal en cultuur. In sommige gevallen kunnen cursisten zich zelfs kwalificeren voor het Comenius-programma van de Europese Unie, waarin taaldocenten gesponsord worden voor projecten die sterkere banden tussen lidstaten versterkt.

Als taaldocent ontmoet je mensen van allerlei culturen die de taal om verschillende redenen leren. Je ontmoet elke dag interessante mensen. Van hoeveel banen kun je dat zeggen? Een kwalificatie in lesgeven is een ticket die een wereld van mogelijkheden opent: overal zijn potentiële cursisten die je taal willen leren, er is vraag naar je lesvaardigheden en werk is er ten overvloede – aldus ESL.

Ecole Suisse de Langues (ESL) is sinds 1997 in meer dan 40 landen actief met zorgvuldig geselecteerde partnerscholen en biedt sindsdien op meer dan 200 locaties cursussen op maat aan van hoge kwaliteit tegen gunstige tarieven. Met deskundig personeel die allen een passie voor talen hebben en een achtergrond om de cursisten goed te adviseren en te begeleiden is het elk jaar weer dé keuze van menig cursist om met hen Engels leren in Engeland.

26th December 2011 by Edward A. Pieters

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*