Je rijbewijs halen op de voormalige Nederlandse Antillen

Mensen die snel en relatief goedkoop een rijbewijs willen halen kunnen dit doen op de Nederlandse Antillen. Begin echter nog niet meteen met pakken, er zitten namelijk wel een paar haken en ogen aan.

De Nederlandse Antillen bestaan eigenlijk niet meer, maar we gebruiken we de naam de voormalige Nederlandse Antillen voor het gemak toch nog even in dit artikel. De eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn de eilanden die tot de voormalige Nederlandse Antillen behoren.

Ondanks het opheffen van de Nederlandse Antillen, kun je de rijbewijzen van landen in de voormalige Nederlandse Antillen nog altijd inruilen voor een Nederlands rijbewijs. Als je in het jaar van afgifte van je rijbewijs minimaal 185 dagen in het land hebt gewoond, dan kan het rijbewijs worden omgezet naar een Nederlands rijbewijs. Als je dus bijvoorbeeld op stage gaat op een van de eilanden, dan is dit de perfecte gelegenheid om daar je rijbewijs te halen. Het is een stuk makkelijker en bovendien goedkoper.

Zorg er wel voor dat je alle bewijsstukken van de periode waarin je je rijbewijs hebt gehaald bewaard. Het gaat hier om zaken als vliegtickets, kopieën van paspoort en salaris- en belastingsdocumenten. Het omzetten in Nederland is vervolgens een vrij eenvoudig en goedkoop proces.

Als je verstandig bent, dan pak je bij terugkomst in Nederland wel nog even een paar Nederlandse rijlessen, zodat je geen gevaar op de weg bent. Anders zal het geld dat je op het rijbewijs hebt bespaard op de Antillen waarschijnlijk in veelvoud terug moeten worden betaald aan de autoverzekering door het mislopen van no claim korting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*