De Jameson Film Experience IV

De Jameson Film Experience

De Jameson Film Experience (JFE) is een filmbeleving in samenwerking met Het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Gedurende de JFE worden eigenzinnige filmliefhebbers aangenaam verrast op speciale   locaties met het werk van nieuwsgierige en moedige filmmakers die zich door niets of niemand laten tegenhouden bij het najagen van hun dromen. Op die manier worden er telkens weer wonderlijke verhalen gecreëerd, waar iedere filmfanaat bij wegdroomt, door geïnspireerd wordt of gewoon heel hard om moet lachen. Bij de geslaagde aftrap van de eerste JFE tijdens het IFFR in Rotterdam, was de film 127 HOURS te zien. Nadat de tweede editie op het Westergasterrein in Amsterdam, waarin cultfilm Hesher een hoofdrol vertolkte, opnieuw een succes was en de derde editie met de film Drive in de Theaterfabriek, kan iedereen zich nu opmaken voor de eerste JFE van dit jaar dit keer in Rotterdam. Dit event zal plaatsvinden op 3 februari 2012 in de Schiecentrale, in Rotterdam. De film is inmiddels bekend. Het gaat om The Hunter met Willem Dafoe in de hoofdrol.

Internationaal Filmfestival Rotterdam

IFFR en Jameson hebben de handen ineen geslagen. Deze samenwerking leidt tot de organisatie van jaarlijks een drietal bijzondere filmevenementen en sponsoring van het IFFR, welke volgend jaar vanaf 25 januari t/m 05 februari 2012 plaats gaat vinden. De verdeling ziet er als volgt uit, IFFR zoekt aan de hand van een zorgvuldige selectie de film uit welke gedraaid wordt tijdens de JFE en Jameson zorgt op haar beurt voor de verdere invulling van het evenement, van decor tot bar en van programmering tot totaalbeleving. De JFE is telkens weer een smaakmakende gebeurtenis waarbij de vertoning van de betreffende film slechts een onderdeel is van de totale avond.

Jameson Whiskey

Jameson staat bekend als merk dat haar liefde voor de filmwereld meerdere malen heeft blootgesteld. De relatie die er in de afgelopen 10 jaar is opgebouwd manifesteert zich wereldwijd door de diverse film initiatieven die Jameson ondersteunt en opzet. In Nederland is film ook één van de pijlers en zo heeft Jameson in het verleden al vele filmfestivals gesponsord waaronder het Nederlands Filmfestival, het IDFA en De Amsterdam Filmweek.

Website Jameson : www.jamesonfilmexperience.nl

Facebook Jameson : http://on.fb.me/qchJrf

Jameson Irish Whiskey

In 1780 legde John Jameson in de Bowstreet Distillery in Dublin de basis voor zijn whiskey, die zou uitgroeien tot ‟s werelds meest verkochte Ierse whiskey. Zijn motto hierbij was “Sine Metu”, wat zonder vrees betekent en nog steeds vermeld staat op iedere Jameson fles.

Om zijn doelstelling, het maken van de meest verfijnde whiskey, te kunnen bereiken, moedigde hij de boeren uit de omgeving aan de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in alleen de allermooiste vaten en zijn werknemers behoorden tot de best betaalde uit de regio. In 1968 werd de eerste fles whiskey onder het label van John Jameson zelf geïntroduceerd.

De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey, maken Jameson uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt. Hierdoor is Jameson zeer geschikt om zowel puur als in de mix met bijvoorbeeld Ginger Ale te drinken. Jameson heeft een mooie gouden kleur en aroma’s van sherry, noten en fruit.

Het is absoluut een „smooth‟ whiskey met een elegante zachte afdronk en licht eiken nuances.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*