Fecaliënpompen met nieuwe “SOLID” waaier: bijzonder bedrijfszeker en energiezuinig

, ,

Wilo-EMU FA met SOLID waaier

Met de “Wilo EMU FA”series presenteert Wilo flexibel inzetbare fecaliënpompen die kunnen worden voorzien van “SOLID”waaiers voor het verpompen van ruw afvalwater. Deze pompen hebben een hoog-rendement en zijn bijzonder ongevoelig voor verstoppingen. Bovendien hebben deze pompen een uiterst stille werking, zijn betrouwbaar en hebben lage operationele kosten.

Westzaan.

Pompspecialist WILO SE presenteert fecaliënpompen die bijzonder ongevoelig zijn voor verstopping. “SOLID” (Safe Operation Logic Impeller Design) is speciaal ontworpen voor gebruik met onbehandeld rioolwater met een hoog aandeel vaste stof. De nieuwe ontwikkeling is in eerste instantie beschikbaar voor afvalwaterpompen in de “Wilo-EMU FA” serie.

In de afgelopen jaren zijn consumenten om verschillende redenen minder water gaan verbruiken. In 1991 werd 144 liter per hoofd van de bevolking gebruikt. In 2007 was dit nog 122 liter. Als gevolg daarvan is het aandeel vaste stoffen in het afvalwater toegenomen.  Tevens is het gebruik van vezeldoekjes in de jaren sterk toegenomen.

Het is zeer moeilijk om een goede verhouding te vinden tussen een probleemloze werking en een hoog rendement van de pomp. De waaiergeometrie en het pomphuis zijn bepalend voor zowel een probleemloze doorvoer van de vloeistof als de efficiëntie van de pomp. De nieuwe “SOLID” waaier combineert de voordelen van het hoge rendement van enkel- en meerkanaalswaaiers met de betrouwbaarheid van de vortexwaaiers. Daarmee biedt het niet alleen optimale hydraulische eigenschappen voor gebruik met optimale, maar ook een hoge bedrijfszekerheid omdat het zonder moeite vuil water met hoge concentraties vaste stof kan verpompen. Dit komt door de optimale geometrie en het symmetrische ontwerp. Tevens zijn stromingsgroeven in de aanzuigopening gemaakt voor een lichte turbulentie die mogelijke aanhechting tegengaat.

De “Wilo-EMU FA” pompseries kunnen zowel droog als nat geïnstalleerd worden, en zijn beschikbaar met de nieuw ontwikkelde waaier met nominale diameters van DN100 en groter. “SOLID” kan volumestromen bereiken van 600 l/s en een opvoerhoogte van 60 m.

Fecaliënpompen voorzien van de nieuwe “SOLID”-waaier bieden een hoog hydraulisch rendement vergelijkbaar met éénkanaalwaaiers. Als gevolg daarvan zijn deze pompen de nieuwe standaard in energie-efficiëntie en een betrouwbaar ruw vuilwaterafvoer. De “SOLID”-waaier maakt een besparing tot 20% in de elektriciteitskosten mogelijk t.o.v. de gebruikelijke waaiers in afvalwatertoepassingen, met vergelijkbare investeringskosten.

“Wilo-EMU FA” fecaliënpompen met “SOLID” is nu beschikbaar. De nieuwe waaiers kunnen ook voorzien worden van de “Wilo-Ceram”-coating die corrosieve en abrasieve slijtage kan, waardoor de levensduur verder wordt verlengd.

Meer informatie op www.wilo.nl

Over Wilo:

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ’s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo ’s werelds eerste HR-pomp voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar en is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2010 was de omzet € 1.021,4 miljoen. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.

LCC vergelijking SOLID

Uit een vergelijking tussen enkelkanaalwaaiers, vortex waaiers en “SOLID”-waaiers van Wilo blijkt dat de laatste de beste resultaten oplevert in termen van onderhouds- en energiekosten. Hierdoor bereikt de pomp de beste resultaten in de totale kosten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*