Werkgelegenheid in Australië, veel kansen voor IT’ers

The Australische overheid heeft in maart 2012 zijn visa systeem en immigratie beleid versoepeld. Door deze versoepeling kunnen (hoog)opgeleide immigranten sneller een verblijfsvergunning krijgen en dus ook een vaste baan. Vroeger zouden deze immigranten door middel van een 457 visum alleen een tijdelijke verblijfsvergunning en werkvergunning krijgen, maar doordat de vraag naar arbeiders groot is heeft de Australische overheid deze verandering ingevoerd.

De belangrijkste onderdelen van deze hervormingen zijn:
• Vergemakkelijken van de huidige visa structuur
• Introduceren van een gestroomlijnde en simpele procedure voor het aanvragen van een verblijfsvergunning voor visum 457 eigenaren
• Verhogen van het maximum leeftijd van 45 naar 50
• Veranderingen in visa criteria zoals het beheersen van de Engelse taal en vaardigheiden

De bovenstaande hervormingen zullen vast een zeker een hoop veranderen voor toekomstige immigranten. Niet elk onderdeel van deze hervormingen is geheel duidelijk en hiervoor zal waarschijnlijk meer uitleg over gegeven moeten worden. De versoepeling van het visa systeem valt samen met het nieuws dat vorige week in de Pers stond, namelijk dat er in Australië veel vraag is naar (hoog) opgeleide IT en ICT specialisten.

Lees het hele bericht op: Emigreren uit Nederland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*