Op 15 mei 2012 de Internationale Dag van het Gezin gelanceerd door Nieuwe Families

Amsterdam 15 mei 2012– Tijdens de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van het Gezin lanceert het platform NieuweFamilies. Initiatiefneemster Margriet Darwinkel wil hiermee verschil maken voor gezinnen in Nederland. Naast de invoering van het nieuwe werken, ziet zij ook behoefte aan nieuwe families. Hiermee bedoelt zij gezinnen die gaan voor gelukkig zijn thuis en op hun werk.

Internationale Dag van het Gezin
In 1993 riepen de verenigde naties 15 mei als Dag van het Gezin uit. Op 28 oktober 2008 liet de Nederlandse minister voor jeugd en gezin, Andre Rouvoet, weten een nationale versie van deze gedenkdag te willen neerzetten. Daar wil ook Nieuwe Families nu gehoor aan geven.

Het nieuwe werken en nieuwe organisaties
Organisaties die duurzaam en verantwoord willen ondernemen begrijpen dat het voor werkende ouders belangrijk is dat ze zowel thuis als op hun werk in balans en gelukkig zijn. Privé omstandigheden zijn van grote invloed op de productiviteit en de werkbevlogenheid van een medewerker. Naarmate een werkende ouder thuis gelukkiger is zal deze ook op zijn werk beter presteren. Werknemers die geluk ervaren – zo blijkt uit meervoudig onderzoek – zijn leergieriger, creatiever, productiever, zelfverzekerder en beter bestand tegen veranderingen en stress.

Nieuwe families
Steeds helderder wordt dat de tijdsgeest aan het veranderen is en dat het voor iedere werkgever van belang is om een goede integratie van werk en gezinsleven voor de medewerkers te faciliteren. Margriet Darwinkel legt uit wat nieuwe families aanvult: “Door bezig te zijn met het nieuwe werken en nieuw leiderschap geven werkgevers al gehoor aan de verandering, maar het ontbrak nog aan ‘Nieuwe Families’. Hier focussen gezinnen op wat echt belangrijk is bijvoorbeeld; elkaar de ruimte geven, in verbinding staan met buurt en maatschappij en in elke samenstelling gelukkig zijn.

Nieuwe families willen leren hoe je gelukkig kunt zijn, thuis en op het werk. De website is voor werkende ouders die inzien dat werk en privé steeds meer met elkaar verbonden zijn en om een andere invulling vragen.”

Margriet Darwinkel: Directeur van Happy Family Life en de oprichtster van www.NieuweFamilies.nl, motivational speaker, trainer, life visionairy coach en auteur van diverse boeken waaronder Opvoeden vanuit het Hart en de Happy Family Organizer. Haar missie is ouders letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen om in verbinding te komen met hun totale zijn en met hetgeen belangrijk voor hen is in het leven en hen energie geeft, zowel zakelijk als persoonlijk. Margriet heeft al veel verschillende bedrijven getraind, zoals bijvoorbeeld PostNL, VanDoorne Advocaten, Philips, diverse scholen en kinderdagverblijven en honderden individuele ouders.

Nieuwe Families: Platform opgericht door Margriet Darwinkel voor werkende ouders en hun werkgevers met als doel het belang van een gelukkig gezin uit te dragen en hiermee een maatschappelijk bijdrage te leveren en nieuwe families te creëren binnen de driehoek van Nieuw Leiderschap, Nieuwe Organisaties en Nieuwe Families. Op het platform worden trainingen aangeboden die de werkende ouders mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel in balans brengen en daarmee de geluksbeleving van gezinnen verhoogd. Verder zijn er gratis e-books en tips en tools en andere informatie voor Nieuwe Families te vinden. Voor meer informatie: www.nieuwefamilies.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*