Onverkoopbare huizen in Brabant

,

Onverkoopbare huizen in Brabant

Sinds het begin van dit jaar heeft de provincie Noord-Brabant naar schatting ongeveer 500 lastig te verkopen huizen in bezit. De provincie heeft namelijk de huizen gekocht van personen die verhuisd zijn naar een nieuwbouwwoning met gebruik van een garantieregeling.

Huis onverkoopbaar in crisis?

Huis onverkoopbaar in crisis?

In totaal hebben 923 huishoudens gebruik gemaakt van de regeling die in 2009 door de provincie Noord-Brabant werd ingesteld vanwege de kredietcrisis, wat inhield dat de provincie beloofde om het oude huis voor 90% van de taxatiewaarde zou kopen mits deze al twee jaar te koop stond.

Inmiddels zijn rond de 300 huizen alweer verkocht, maar de provincie houdt er rekening mee dat er nog 500 huizen verkocht moeten worden tot 1 oktober 2013 voor een totaalbedrag van maar liefst 110 miljoen euro.

Aangezien het beheer en verkoop van woningen niet de taak van een provincie is, is de provincie op zoek gegaan naar een partij die hier invulling aan kan geven. Gedacht wordt dat de 23 miljoen euro – welke gereserveerd is voor de garantieregeling – voldoende moet zijn, maar zegt tegelijkertijd dat deze inschatting weifelachtig is vanwege de huidige onzekerheid op de woningmarkt.

Door de economisch mindere tijden durven mensen minder snel een grote aankoop te doen, zoals het kopen van een woning. Men is eerder bereidt om de huidige woning op te knappen en te investeren door middel van bijvoorbeeld het (laten) repareren van witgoed en het (laten) controleren van de verwarming in Breda. Op deze manier probeert men iets meer zekerheid te krijgen in onzekere tijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*