vinyPlus geeft Reakt in winkelcentrum Teldersrode Zoetermeer een tweede leven.

, , , , , , ,

Met vinyPlus 30 jaar uit de zorgen 

vinyPlus rabatdelen grijs Milin B.V.

De gevel van het pand van de organisatie Reakt in winkelcentrum Teldersrode in Zoetermeer was aanvankelijk voorzien van hout. Maar daarmee onderhoudsgevoelig en door de jaren heen zwaar aangetast door de tand des tijds. Onlangs werd het hout vervangen door vinyPlus, een duurzame en milieuvriendelijke kunststofbekleding, van Milin uit Nieuwegein. De montage werd uitgevoerd door Keten Montage Bedrijf KMB uit het Gelderse Vuren.

Reakt is een professionele organisatie, die mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen helpt om zich te ontwikkelen naar maatschappelijke integratie.  Dagelijks maken gemiddeld vijfenzeventig cliënten gebruik van de locatie gevestigd in het winkelcentrum Teldersrode in Zoetermeer. Op de locatie zijn ook het steun- en informatiepunt (STIP), TRACK, Vriendendienst en het Maatschappelijk Steunsysteem (MSS) Zoetermeer gehuisvest.

Gevelrenovatie

Het pand van Reakt in het Zoetermeerse winkelcentrum werd onlangs volledig gerenoveerd.  De houten buitengevelbekleding had door de jaren heen zijn uitstraling verloren en was sterk verouderd. Dus besloot het bestuur van Reakt tot een renovatie. De opdrachtgever stelde als voorwaarde het hout te vervangen door een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, waarmee de uitstraling en het onderhoud voor jaren zijn gegarandeerd.

 KMB Vuren

Jan Maasland van Keten Montage Bedrijf (KMB) uit het Gelderse Vuren, die de montage verzorgde, zegt daarover: “Wij werden in onze zoektocht naar een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal gewezen op de meerwaarde van het vinyPlus van Milin. Via accountmanager André Vermeulen van Milin kregen wij het materiaal in handen en waren direct enthousiast. vinyPlus voldeed volledig aan de gestelde verwachtingen. De gevelbekleding is gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof en als één van de weinige producten in zijn klasse 100% recyclebaar. Ook is het als enige CE-gecertificeerd. Dat laatste was in deze situatie minder belangrijk, maar het zegt wel veel over de hoogwaardige kwaliteit die voldoet aan de Europese normen. De opdrachtgever is verzekerd dat hij een gecertificeerd product krijgt.”

Kleuren en structuur

Jan Maasland: “Wel belangrijk is dat vinyPlus leverbaar is in een groot scala aan unikleuren en structuren. Het biedt de opdrachtgever de mogelijkheid om zijn volledige voorkeur uit te spreken, zodat de gevel in kleur en structuur volledig voldoet aan zijn wensen. Bij dit pand ging het om de kleur grijs. vinyPlus is tevens UV-bestendig waardoor de kleur voor tientallen jaren is gewaarborgd.

Snelle montage

Voor Jan Maasland en zijn mannen was het natuurlijk belangrijk dat het materiaal zich snel en goed liet verwerken. “De lengtes van zes meter bevorderen een snelle montage. Ook zijn binnen vinyPlus alle eind- en hoekprofielen leverbaar”..

Lonende investering

Voor Jan Maasland is de kennismaking met vinyPlus een groot succes: “Wat de kwaliteiten van het materiaal betreft, als de verwerking, zijn we positief verrast. Het product is ook breed toepasbaar, voor zowel woning- en recreatiebouw, houtskeletbouw en voor het bekleden van tuinhuisjes. Met dit product is Reakt voor de komende 30 jaar gegarandeerd uit te problemen. Als je dan gaat kijken naar de onderhoudskosten levert dat een besparing op die zijn investering loont”.

Voor meer informatie zie: http://www.vinyplus.nl of http://www.milin.nl/vinyplus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*