Jicht updates: Voeding, purine en 7 prikkels

Dit keer staan de updates op de blog van optimalegezondheid.com in de ban van de chronische aandoening jicht. Ondanks dat er nog steeds geen nieuwe geneesmiddelen zijn (sterker nog, er zijn geen medicijnen tegen), zijn er voldoende dingen die te doen zijn om deze aandoening wat dragelijker te maken. Gelukkig zijn er voldoende prikkels bekend, en wanneer deze prikkels vermeden worden zullen de klachten vrij nel afnemen.

Jicht en voeding

Wanneer je het bovenste artikel leest, geef ik je eer recept waar niet al te veel purine in zit, waardoor de kans op een jichtaanval verminderd wordt.

Purine en voeding

Wanneer je teveel purine binnenkrijgt zal er veel urine zuur ontstaan. grote hoeveelheden van urine zuur kan gaan kristalliseren en dit zorgt nu juist voor de grote pijnaanvallen bij jicht.

7 Jicht prikkels

In het artikel over de 7 prikkels, geef ik je een overzicht van de meest voorkomende prikkels die “instant” jicht pijn en aanvallen kunnen veroorzaken. Prikkels als medicijnen gebruik, uitdroging, overgewicht, voeding en kleine wondjes zijn prikkels waar we wel iets aan kunnen doen. Wanneer je deze uit je levensstijl haalt, zullen de klachten een heel stuk minder worden. Zaken als de overgang en erfelijkheid zijn prikkels waar we helaas niets aan kunnen doen!

Deze kunnen we beter accepteren en daarna loslaten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over jicht, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ik zal je automatisch op de hoogte houden van nieuwe updates, behandelingen en handige tips tegen jichtpijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*