Intel en partners presenteren groot aantal Windows 8 tablets

SAMENVATTING

  • Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG Electronics, Samsung en ZTE komen met een golf aan nieuwe tablets op basis van Intel-technologie
  • Op Intel gebaseerde tablets en tablet-convertibles bieden gebruikers de beste Windows 8-beleving met vele nieuwe mogelijkheden, van optimale media-mogelijkheden tot beveiligingsfuncties voor grote organisaties
  • Op Intel gebaseerde Windows 8-tablets zijn geoptimaliseerd voor mobiliteit, ondersteunen de Windows-gebruikersinterface en werken met de miljoenen bestaande Windows-toepassingen en pc-randapparatuur, zoals printers
  • De nieuwe Intel Atom processor Z2760 is specifiek ontworpen voor Windows 8 en biedt een uitstekende batterij-levensduur en ‘always-on’ technologie in lichte en dunne designs. Uitstekende prestaties zorgen ervoor dat mobiele gebruikers altijd alles kunnen doen wat zij willen

Kontich, 28 september 2012 – Intel en tal van OEM-partners hebben de eerste golf aan nieuwe tablets en convertibles gepresenteerd die zijn gebaseerd op Intel Core vPro, Intel Core en Intel Atom processors, waaronder de nieuwe Atom processor Z2760 (voorheen bekend als ‘Clover Trail’).

Toestellen op basis van de nieuwe Intel Atom processor bieden zowel consumenten als zakelijke gebruikers een ruime keuze aan innovatieve, dunne en stijlvolle designs met een lange batterij-levensduur en uitstekende prestaties. Gebruikers kunnen hiermee optimaal profiteren van alle mogelijkheden die Windows 8 te bieden heeft en gewoon blijven werken met de toepassingen die ze kennen.

“Dit is pas het begin van Intels inspanningen in de tabletmarkt en het is ons streven om producten te bieden die passen bij de snel veranderende behoeften van consumenten en zakelijke gebruikers. Maar zonder in te leveren op compatibiliteit, mogelijkheden of de batterij-levensduur”, zegt Erik Reid, general manager, Application Processor Platforms voor Intels Mobile and Communications Group. “Mensen die een tablet met Intel Inside kopen, kunnen rekenen op de beste Windows 8-functionaliteit en -beleving.”

Intel Atom Z2760: optimale  prestaties voor mobiele gebruikers
De Intel Atom processor Z2760 is een dual-core processor met een maximale kloksnelheid van 1.8GHz, speciaal ontwikkeld voor Windows 8 tablets en tablet convertibles. Hiermee zijn tablets mogelijk van slechts 8,5 millimeter dik en een gewicht van slechts 680 gram. De batterij-levensduur is voor gebruikers van tablets een zeer belangrijke eigenschap. Tablets op basis van de Intel Atom Z2760 bieden tabletfunctionaliteit zonder compromissen op de prestaties, met een standby-tijd tot drie weken. Bij actief gebruik, zoals het afspelen van HD-video, werken deze tablets tot 10 uur op de batterij1.

Andere kenmerken zijn onder andere de Burst technologie die zorgt voor extra prestatievermogen wanneer dat nodig is, terwijl Intel Hyper-Threading Technology optimale multitasking garandeert. De Intel Graphics Media Accelerator beschikt onder meer over hardwarematige versnelling van 1080 video.

Zakelijke beveiliging en ondersteuning voor collaboration
Voor zakelijk omgevingen komen diverse tablets op basis van  Intel Core en Intel Core vPro processors op de markt, met de flexibiliteit, beveiliging en compatibiliteit die organisaties vereisen. Op de op Intel gebaseerde tablets met Windows 8 kunnen miljoenen bestaande Windows-bestaande toepassingen gebruikt worden, waaronder toepassingen voor beheer en beveiliging die vereist zijn voor effectief IT-management. Daarnaast kunnen deze apparaten probleemloos worden geïntegreerd in bestaande zakelijke infrastructuren, met de mogelijkheid om lid te worden van een domain en toegang tot netwerkshares.

Intel Intel vPro technologie in Intel Core-processors bieden onder andere systeemtoegang en -beheer op afstand, ongeacht of het besturingssysteem is gestart of niet. Ook biedt Intel vPro een reeks krachtige beveiligingsfuncties, waaronder Enhanced Intel Anthi-Theft Technology, Intel Secure Key, Intel OS Guard, Enhanced Intel Identity Protection en Intel Trusted Execution Technology.

Uitgebreide informatie, achtergrondmateriaal, foto’s en video zijn te vinden in de Intel Newsroom: http://newsroom.intel.com/docs/DOC-3021.

1 Gebaseerd op metingen op een 10-inch Intel referentiemodel, bij een lichtsterkte van 200 nits, met ingeschakelde WiFi en een 30Wh batterij.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*