Het ‘groen’ opererende Switch Datacenters wordt incubator voor energie-efficiënte datacenter technologieën

, ,

Datacenter van de Toekomst Programma is een platform voor het testen van o.a. innovatieve koeling

Amsterdam, 19 november 2012 – Switch Datacenters, eigenaar van een groot en ‘groen’ ingericht datacenter in Amsterdam met een beoogde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.1, gaat een rol spelen als incubator voor energie-efficiënte datacenter technologieën. De R&D-afdeling van Switch Datacenters heeft hiertoe een ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ opgesteld. Om meer bekendheid aan het technologie incubatorprogramma te geven, is KINXX PR in de arm genomen.

Het ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ van Switch Datacenters bevat gestructureerde R&D methodes om nieuwe datacenter technologieën uitvoerig te testen, alvorens ze mogelijkerwijs in gebruik genomen gaan worden. “Binnen dit programma zullen wij een verscheidenheid aan innovatieve datacenter technologieën adopteren,” zegt Gregor Snip, Technisch Directeur van Switch Datacenters. “Vooral op het gebied van datacenter koeling, omdat daar nog altijd veel energie-efficiëntie gerealiseerd kan worden.”

Datacenter Amsterdam – groene benadering

Het doel van het incubatorprogramma is tweeledig. Snip: “Ons eerste datacenter – het groen ingerichte Switch AMS – is in Amsterdam gevestigd, één van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld. Omdat datacenters doorgaans veel energie verbruiken, is er in deze regio veel aandacht voor energie-efficiëntie, onder andere via Green IT Amsterdam – het samenwerkingsconsortium tussen IT bedrijven en de overheid. Wij willen met ons datacenter in de Amsterdamse regio vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid een significante bijdrage leveren aan verdere energiebesparingen binnen de datacentermarkt.”

“Daarnaast willen wij als datacenterconcern vooroplopen op het gebied van energie-efficiëntie en het gebruik van groene datacenter technologieën,” zegt Snip. “Vooral ook omwille van kostenbesparing, omdat stroomkosten een significant onderdeel vormen van de totale kosten van een datacenter. Dat kan eigenlijk alleen als je zelf de allernieuwste datacenter technologieën uitprobeert en deze zorgvuldig test, middels gestructureerde R&D methodes, om vervolgens op basis van “best practices” de meest ideale technologieën te selecteren.”

Koeling datacenters

“Wij zijn ervan overtuigd dat het implementeren en testen van verschillende datacenter koelingtechnologieën naast elkaar de beste efficiëntie vergelijking zal opleveren,” zegt Snip. “Verder kan de ene datacenter technologie de andere technologie versterken of aanvullen waardoor een redundante oplossing ontstaat. Om die reden verwachten we op termijn een verscheidenheid aan datacenter technologieën uit het incubatorprogramma naast elkaar te kunnen inzetten, in een juiste mixvorm of eventueel als stand-alone technologie gericht op specifieke klantsegmenten. Vooruitlopend op het programma waren we al begonnen met het testen van een innovatieve koelingtechnologie. Nu het incubatorprogramma officieel is, verwachten we binnenkort meerdere datacenter technologieën aan het programma te kunnen toevoegen.”

Switch Datacenters heeft KINXX PR in de arm genomen om meer naamsbekendheid aan het incubatorprogramma te geven. “KINXX PR heeft als IT PR bureau veel ervaring binnen de datacenter- en hostingmarkt,” zegt Snip. “Daarnaast zijn zij in staat om het verhaal achter een bedrijf of product goed over te brengen, waardoor wij ons beter kunnen profileren en daarmee ook gemakkelijker partnerbedrijven kunnen vinden om binnen ons programma nieuwe datacenter technologieën te testen.”

———————————

Over Switch Datacenters

Switch Datacenters (www.switchdatacenters.com) is een in Amsterdam gevestigde leverancier van uiterst energie-efficiënte ‘carrier-neutrale’ datacenter diensten. Het datacenter bedrijf opereert nu al met een energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.27. Dat getal zal door de R&D afdeling – middels gebruik van vernieuwende koelingconcepten – verder worden aangescherpt naar extreem energiezuinige waarden. De (high density) colocatie diensten van Switch Datacenters worden bovendien klimaatneutraal en dus ‘groen’ geleverd, onder andere door het gebruik van 100 procent groene stroom.

Het datacenterbedrijf opende in 2011 haar deuren. Het eerste datacenter van Switch Datacenters (Switch AMS) heeft een omvangrijke vloeroppervlakte van 8.320 vierkante meter en wordt gefaseerd in gebruik genomen. Het datacenter is gevestigd op hét glasvezelknooppunt van Amsterdam, in Amsterdam Zuid-Oost. Op dit moment is Switch AMS aangesloten op 460 glasvezelverbindingen van 40 verschillende carriernetwerken, maar dat aantal zal verder worden uitgebreid. Iets wat een efficiëntie en redundante gebruikersinrichting van internetverkeer ten goede zal komen.

De state-of-the-art datacenter infrastructuur van Switch Datacenters houdt rekening met huidige IT-ontwikkelingen zoals virtualisatie en cloud computing, waarvoor uptime zeer belangrijk is. Zo maakt Switch Datacenters gebruik van een uiterst redundante UPS-technologie van AEG, vergelijkbaar met een Raid-5 systeem, en kent het datacenter een 100 procent uptime garantie voor klanten.

———————————

Over KINXX PR

KINXX PR (www.kinxx.nl) is een bureau gespecialiseerd in Public Relations (PR) en Content Marketing. KINXX PR heeft als PR bureau veel kennis en ervaring opgebouwd binnen de IT sector, met een focus op de business-to-business (b2b) omgeving. Het bureau helpt IT organisaties om professionele content (bedrijfsinformatie) te creëren en zich daarmee doelgericht via online en print media te profileren. Tegelijkertijd zorgt KINXX PR met zoekmachine marketing activiteiten voor een sterke profilering in de organische zoekresultaten van onder andere Google. Onder de streep levert de door KINXX PR gebruikte Content Marketing strategie een significante bijdrage aan businessgroei.

———————————

Mediacontact:

Switch Datacenters

Gregor Snip, Technisch Directeur

+31 (0)20 691 6424

press@switchdatacenters.com

KINXX PR

Koen Stegeman

koen@kinxx.nl

+31 (0)6 304 914 07

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*