Tradedoubler maakt de App ´performance based´

, ,

Tradedoubler, het internationale performance marketing- en technologiebedrijf, is het eerste affiliate-netwerk dat het performance based-marketingmodel introduceert binnen de lucratieve app-markt. De nieuwe mogelijkheden stellen adverteerders in staat om app-campagnes te baseren op daadwerkelijk gegenereerde aankopen. Ze voorkomen verspilling en verhogen de omzet. App ontwikkelaars, adverteerders en uitgevers profiteren van Apps die aankopen, leads, klantbetrokkenheid en installaties herkennen, traceren en belonen. De nieuwe ontwikkelsoftware is er voor iOS en Android, en toepassingen zijn te integreren met Tradedoubler´s systemen voor (mobiele) web-toepassingen.

Tradedoubler’s innovatieve mobiele affiliate-programma helpt adverteerders en uitgevers de downloads van apps omhoog te brengen; klantbetrokkenheid te doen stijgen; en leads en verkopen te genereren. Prestatiebeloning vanTradedoubler maakt performance marketing vanuit apps mogelijk op haar affiliate netwerk app-programma´s verhoogt het rendement voor adverteerders, omdat zij uitgevers (affiliates) alleen hoeven te vergoeden voor de gerealiseerde prestatie (performance). Tegelijkertijd zijn uitgevers ervan verzekerd dat ze hun aandeel in de gerealiseerde download of omzet eerlijk vergoed krijgen.

Hoe later hoe beter

Tradedoubler’s eerste klant die de nieuwe mogelijkheden benut, is VeryLastRoom, een nieuwe app waarmee klanten hun hotelkamers direct kunnen boeken tegen prijzen die tot wel 70% lager liggen dan de prijzen op het web. Van hun dagelijkse aanbiedingen daalt de prijs met verloop van tijd, vanaf het middaguur tot uiterlijk twee uur ´s nachts: hoe later, hoe beter.

Marcel Chaudron, product director van Tradedoubler, zegt: “Transactionele apps zijn een bewezen succes. Dat blijkt ook uit de consumenten-statistieken die ronduit adembenemend zijn: nu al zijn er 204 miljoen Europese app-gebruikers en dit aantal groeit volgens verwachting tot 350 miljoen in 20161. Gartner schat dat de wereldwijde omzet uit apps in 2016 gestegen zal zijn tot 74 miljard dollar.”

“Wij zorgen dat adverteerders en uitgevers hun aandeel kunnen nemen van de geweldige commerciële mogelijkheden die er liggen. Tradedoubler is het enige affiliate marketing-netwerk met een geïntegreerd portfolio van web-, mobiele en app-oplossingen die klanten het complete inzicht bieden in de complexe, multichannel-aankooptrajecten die klanten doorlopen.”

“Begrip van het aankooptraject, of de ´customer journey´ die klanten afleggen, is essentieel voor het succes van marketeers – het is niet meer genoeg om te weten hoe vaak een app is binnengehaald”, zegt Chaudron.

iPhone-aankopen

Onderzoek in opdracht van Tradedoubler toont aan dat driekwart van de Europese iPhone-gebruikers dagelijks apps gebruikt, en dat een derde maandelijks een app gebruikt voor de aankoop van producten.

Tradedoubler heeft een verschillende app-oplossing voor adverteerders in huis: voor het volgen van de aantallen app-downloads die een uitgever genereert, tot het registreren van de gegenereerde verkopen en leads vanuit een app die op een smartphone of tablet is geïnstalleerd.

Adverteerders kunnen bij Tradedoubler tijdelijke affiliate-marketingcampagnes opzetten die hen eenvoudig in staat stellen de beste samenwerkingen, of affiliates te bepalen en binnen de app het aankoopgedrag te volgen, maar ook de gegenereerde omzet, en de klantbetrokkenheid na installatie van de app.

Samenwerkende uitgevers worden beloond volgens een helder vergoedingsmodel gebaseerd op kosten per aankoop (cost-per-acquisition, CPA), kosten per lead (cost-per-lead, CPL), of kosten per installatie (cost-per-install, CPI). De nieuwe oplossingen kunnen onderdeel zijn van een breder affiliate-programma waarbinnen alle rapportages en betalingen geïntegreerd zijn in een enkelvoudige en resultaatgerichte dataset.

Nicolas Salin, algemeen directeur van VeryLastRoom, zegt: “Toepassing van Tradedoubler’s nieuwe ontwikkelsoftware maakt dat we heel snel kunnen zien welke marketingkanalen de meeste omzet uit apps voor ons genereren. Daarbij betalen we alleen voor resultaat, wat het ideaal maakt voor performance marketing met apps.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*