Een vakantie boeken tijdens de economische crises

,

De economische crisis heeft velen van ons te pakken en daarom moeten we meer op onze centen letten. Een duidelijke trent van vroeg boeken zien we dit jaar meer dan ooit. Boeken veel vakantiegangers normaal in februari of maart, dit jaar wordt er al in november of december gereserveerd. Lang van te voren boeken loont, omdat veel reisorganisaties dan grote kortingen geven.

Zelf samenstellen

Velen boeken een vakantie als compleet pakket, maar in feite is dit niet veel anders dan het boeken van een losse vlucht en een accommodatie. En in de praktijk blijkt dat u dan vaak veel goedkoper uit bent. Gaat u bijvoorveeld een vakantie voor 2 personen voor een week naar Barcelona boeken, dan betaald u bij een reisorganisatie al gauw meer dan 1000 euro. Boekt u darentegen uw eigen accommodatie en vlucht dan bent u veel goedkoper uit. Een comftabel en betaal appartement in Barcelona voor een week in het hoogseizoen (juli of augustus) boekt u al vanaf ongeveer 450 euro. Voor een vlucht betaald gemiddeld zo’n 120 euro per persoon. Het totaal plaatje blijkt vele honderden euros voordelig dan een compleet pakket bij een reisorganisatie.

Gaat u dit jaar ook vroeg boeken, bedenk dan goed of u de kosten kunt reduceren. Veel plezier en alvast een goede vakantie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*