Webshop lanceert natuurcosmetica voor voedseltuinen

Nederland is weer een nieuw biologisch natuurcosmeticamerk rijker. Via nonique.nl (spreek uit: NONI-KEE) is sinds kort het Duitse door het BDIH gecertificeerde merk Nonique te koop. Er wordt ook druk gewerkt aan een fysieke aanwezigheid in de winkelschappen. Initiatiefnemer Kim Bunt is grondlegger van het project Voedseltuinen voor de Voedselbank, waar gewassen aan de hand van de permacultuur worden verbouwd en via de Voedselbank aan Nederlanders worden verspreid die het niet breed hebben. De eerste Voedseltuin werd in Rotterdam aangelegd en Bunts plan is om het concept landelijk, maar ook internationaal uit te rollen (http://www.foodhorizon.org)
Waar veel ondernemers pas nadat ze zelf winst maken, gaan nadenken over ‘iets teruggeven’ en besluiten welk goed doel ze gaan steunen, was het bij Bunt precies het omgekeerde: “Het zijn inspirerende projecten, maar kosten nu eenmaal ook geld. Ik kan subsidie aanvragen of achter sponsors aan, maar besloot het over een ander boeg te gooien. Namelijk door duurzame tuinartikelen en mooie natuurcosmetica merken te gaan verkopen.”De producten zijn niet veel duurder dan vijf euro. Op deze manier wordt biologische natuurcosmetica nu ook voor een breed publiek toegankelijk.” In de permacultuur wordt de natuur met respect behandeld door haar haar gang te laten gaan en te werken met een gesloten ecosysteem. “Alles wat we nodig hebben haal je zo uit de natuur, dit uitgangspunt past wat dat betreft perfect bij natuurcosmetica.” Ook hoopt hij met de verkoop van Nonique een stukje bewustzijn over de werking van synthetische stoffen in het lichaam te stimuleren. “Veel mensen weten niet dat er in sommige cosmetica giftige stoffen zitten. Ik zeg: “cosmetica is pas goed voor je huid wanneer je de ingrediënten durft te eten.”

Van ieder verkocht artikel wordt een percentage aan Stichting Foodhorizon afgedragen. Vanuit een voedseltuin tegen de honger kan duurzame landbouw en economische ontwikkeling plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op www.nonique.nl en op www.foodhorizon.org

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*