Voordelen van (elektrische) vloerverwarming

, , ,

Voordelen (elektrische) vloerverwarming

Over de voordelen van elektrische vloerverwarming is reeds veel gepubliceerd. Om het u gemakkelijk te maken hebben we alle voordelen van vloerverwarming even op een rij gezet voor u. De selectie van voordelen van vloerverwarming is gemaakt op basis van de volgende criteria: duurzaam en milieubewust, comfort, gezondheid en interieurplanning.

–    Energiebesparend omdat een lagere luchttemperatuur nodig is om dezelfde gevoelstemperatuur te verkrijgen. De thermostaat kan een paar graden lager worden gezet. Bovendien heeft het huis een grotere warmtebuffer zodat de warmte regelmatiger verdeeld kan worden wat ook weer gunstig is voor het stookgedrag. Ook is het zo dat elke plek van de kamer dezelfde aangename temperatuur krijgt door de optimale warmteverdeling, in tegenstelling tot verwarmingssystemen met radiatoren.

–    Verhoogd comfort door de hogere gevoelstemperatuur. De opstijgende warmte zorgt voor een aangenaam warmtegevoel omdat het probleem van koude voeten is opgelost. Ook wordt de luchtvochtigheid minder beïnvloed wat eveneens aangenaam is. Voor veel mensen is dit het belangrijkste voordeel om te kiezen voor een vloerverwarming in plaats van een traditioneel systeem.

–    Hygiënischer en gezonder omdat de luchtcirculatie wordt beperkt. Daardoor worden minder stofdeeltjes rondgeblazen en is de lucht minder droog. Dit is vooral gunstig voor carapatiënten en een belangrijk voordeel van de toepassing van het systeem van vloerverwarming.

–    Meer vrijheid in interieurkeuze door het ontbreken van radiatoren en leidingen. Hierdoor is er meer muurruimte beschikbaar, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor het inrichten van de ruimtes met meubels en decoraties aan de muur.

Door Thermo Lamina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*