Hoe voelt het om een nieuw bericht in je inbox te krijgen op Blauwe Maandag?

De Blauwe Maandag van dit jaar valt op 21 januari, de derde maandag van januari, en deze dag wordt officieel gezien als de meest depressieve dag van het jaar. De gezellige feestdagen zijn dan voorbij en de dagen voelen kouder en korter aan dan ze zijn, de goede voornemens bij het begin van het jaar zijn we vrijwel vergeten en als gevolg beleven we een miserabele maandag.

Zoals Dr. Dean Burnett van UK’s Guardian het vaststelt: “Januari is een depressieve tijd voor veel mensen. Het weer is slecht, men heeft te maken met te weinig zonlicht en het lichaam heeft het te zwaar om tegen het gebrek , vanwege het niet meer eten van depressie verlichtend voedsel vol calorieen zoals chocolade tijdens de hedonistische feestdagen, te vechten. Januari is een lange kater na Kerst.”

Bedenk nu hoe een bericht van een match in je inbox je donkerbruine stemming kan veranderen.
Ze schrijven om hallo tegen je te zeggen, ze zien er goed uit en ze willen je graag ontmoeten! Het blijkt uiteindelijk toch geen teleurstellende week te worden. Ik heb een date en alles lijkt niet zo somber als we denken!

Januari is piekseizoen voor online dating

Online dating is de beste manier om van de sombere dagen van januari af te komen. Deze maand is verreweg de meest actieve maand van C-date met meer klanten die zich aansluiten bij de datingsite, inloggen en berichten uitwisselen.

Er zijn veel redenen waarom januari een effectieve en actieve maand in online dating is. In een onderzoek van C-date over de houding tegenover het single zijn tijdens wintermaanden wijst 38% aan dat single zijn tijdens de winter depressief is omdat er “niemand is om mee te knuffelen”, terwijl 25% winter een goede tijd vindt om naar iemand op zoek te gaan want dan heb je een partner voor de komende lente en zomer.*

Het is ook het seizoen van voornemens; singles vernieuwen hun geloften om iemand speciaal te ontmoeten of om meer plezier te beleven! Geen twijfel dat deze feiten ook een rol spelen bij de hoge cijfers van C-date in januari.

Alleen maar flirten kan Blauwe Maandag al opfleuren

Het hoeft niet in een slaapkamer te eindigen; zelfs een flirterig bericht kan deze donkere dagen opvrolijken. Veel mensen die bij C-date aankloppen zijn op zoek naar dit gevoel. Meer dan 36% van de vrouwen en 24% van de mannen bevestigen dat ze op zoek zijn naar een flirt of chat op hun C-date profielen.

Wees niet alleen op Blauwe Maandag

Wat de bedoeling ook is, januari is een hoogseizoen voor online dating en dat alleen is al een argument om betrokken te zijn. Hoe meer mensen er online zijn, hoe groter de kans bestaat om een leuke winter date te scoren. Dat betekent dat Blauwe Maandag de beste moment is om aan online dating te beginnen. De kansen van succes zullen nooit meer zo hoog zijn!

Veel mensen hebben al een deel van hun nieuwjaars voornemens waar gemaakt door zich in 2013 bij C-date aan te sluiten. Ze hebben al de kans gehad om de site te bestuderen en hebben berichten verstuurd naar andere leden. Zo’n drie weken na het nieuwe jaar zullen er vast grote kansen komen om snelle reacties te krijgen. Hopelijk geniet men van een gelukkigef en vrolijke Blauwe Maandag dit jaar.

*Onderzoek uit 2010 in verschillende landen van Europa met 1,290 respondenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*