Klaver4 waarborgt zorg voor 2013

, , , ,

Uit circa 200 aanvragers heeft CZ Zorgkantoor Klaver4 uit Woensdrecht geselecteerd om vanaf 2013 Zorg in Natura (ZIN) te verlenen in de regio’s Zeeland en West Brabant. Daarmee waarborgen het Zorgbureau en de Praktijk het zorgaanbod voor al hun klanten voor het komende jaar.

Iedereen die vanaf januari 2013 een aanvraag doet voor begeleiding van 10 uur per week, kan rekenen op de Zorg in Natura. Deze zorg wordt geregeld en geleverd door Klaver4. De administratie rondom de zorgverlening regelt Klaver4 met CZ Zorgkantoor. Cliënten kunnen met Klaver4 afspraken maken over de manier waarop de zorg wordt verleend. Vaak is daarin veel mogelijk. Er zijn individuele situaties, waarin bijvoorbeeld de vaardigheden van de cliënt in een bepaalde werksituatie worden getoetst, maar ook groepsactiviteiten, waarin het functioneren van de cliënt binnen een groep centraal staat. In zoveel mogelijk situaties worden de ouders actief betrokken bij de zorgverlening. De vorm van zorgverlening wordt meestal al bij de indicatiestelling samengesteld. Voorwaarde is wel dat Klaver4 de zorg verleent, omdat zij daarvoor het contract met CZ Zorgkantoor heeft afgesloten.

Hoewel de grens van 10 uur per week vervalt in 2014 kan Klaver4 deze, dankzij het contract met CZ Zorgkantoor ook daarna borgen, zelfs wanneer deze voorziening in 2015 door de gemeentes wordt overgenomen.

Zorg onder 1 dak

Zorgbureau Klaver4 is opgericht op 1 april 2007 door Klaas Oostendorp en Ingmar Zonder. Het bedrijf heeft sindsdien een stormachtige groei doorgemaakt en is nu een middelgrote organisatie die maandelijks zorg biedt aan zo’n 220 cliënten. In 2010 is het Zorgbureau uitgebreid met een Praktijk voor Diagnostiek en Behandeling, waardoor Klaver4 een breed aanbod heeft weten te creëren, onder het motto van ‘Zorg onder 1 dak’.

Klaas Oostendorp: ”Klaver4 werkt volgens de HKZ kwaliteitsnorm voor de zorg en is toegelaten tot ‘in voor zorg’, een stimuleringsprogramma voor organisaties in de langdurige zorg vanuit het ministerie van VWS. Daarnaast werken wij volgens de Zorgbrede Good Governance Code, wat heeft geresulteerd in de oprichting van een Raad van Toezicht en een Cliëntenraad. Op die manier kunnen wij de transparantie van onze werkzaamheden waarborgen. Om Klaver4 verder te professionaliseren, voeren wij momenteel  besprekingen om de organisatievorm in 2013 om te zetten in een stichting.”