Steunvordering

,

Het aanvragen van het faillissement van een bedrijf (of privé-persoon) lukt doorgaans niet zonder steunvordering. Een steunvordering is een schuld die het wanbetalende bedrijf heeft aan iemand anders. U gebruikt die schuld om aan te tonen dat uw debiteur niet meer in staat is om aan diens financiële verplichtingen te voldoen. Alleen uw eigen vordering is voor de rechtbank ‘te mager’ om een faillissement uit te spreken.

Een steunvordering ondersteunt de faillissementsaanvraag, maar een steunvordering zoeken en vinden kan knap lastig zijn.

U kunt proberen als een soort detective op onderzoek te gaan. Zoeken naar een steunvordering in uw eigen relatiekring is misschien nog wel het gemakkelijkst. Als u toevallig een andere schuldeiser kent, die ook geld van het bedrijf vordert, heeft u geluk.

Een speurtocht onder de leveranciers van de schuldenaar (tenminste, als u die bedrijven kent) is ook vaak succesvol: als u niet wordt betaald, is er grote kans dat die leveranciers eveneens hun facturen niet betaald krijgen.

Verder kunt u zoeken op het internet via de bekende zoekmachines, zoals Google. U voert wat trefwoorden in, bijvoorbeeld ‘steunvordering gezocht’, ‘faillissement aanvragen’, en er komt volop leesvoer in Google bovendrijven.

Tenslotte kunt u tegen betaling snuffelen in registers van gespecialiseerde websites , maar die zijn zelden heel actueel of hebben weinig steunvorderingen op het net staan.

Lang niet iedereen heeft zin in doe-het-zelven. Velen besteden het zoeken naar een steunvorderdering daarom uit aan een advocaat, deurwaarder of incasso bureau.

Heeft u een steunvordering gevonden, dan kan de faillissementsaanvraag worden ingediend. Een advocaat dient de aanvraag in bij de rechtbank. Onder druk van de faillissementsaanvraag worden vordering vaak alsnog betaald. En dat is natuurlijk het doel!

Wilt u meer informatie over steunvordering of failissementsaanvragen?
Kijk op onze site www.e-legal-incasso-advocaten.nl. Wij helpen u graag verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*