Besparing door energiemanagement

Een strategie voor energiemanagement kan het besparen van energie makkelijker en zelfs leuker maken. Er zijn verschillende strategieën en adviezen welke men kan volgen om dit voor elkaar te krijgen. Belangrijk bij al deze strategieën is dat informatie over energie verbruik zo correct mogelijk moet zijn. De beschikbaarheid van informatie is belangrijk. Voor bedrijven komt daarbij ook het aspect van informatiebeveiliging aan te pas, want het inzicht in het energie verbruik is voor het bedrijf zelf ook nodig.

De komst van slimme verbruik meters zijn de laatste tijd explosief toegenomen op de markt. Sommige energie verbruik meters meten elektriciteitsverbruik, gasverbruik of beide. De resolutie waarmee dat kan gebeuren kan zijn per dag, week, maand of op een bepaald moment. Voor het managen van energie op een optimale manier kan het gebruik van zulke apparaten enorm helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*