Elektrische sigaret verbetert gezondheid volgens Frans onderzoek

Op 30 november 2012 is er een Frans onderzoek gepresenteerd waarin een aantal significante gezondheidsverbeteringen worden beschreven onder rokers die overstappen op de elektrische sigaret. Het onderzoek ik uitgevoerd door Dr Jacques Granger van La Comité Départemental des maladies respiratoires de la Dordogne en Dr Brigitte Cornette van Centre d’examen de santé de Périgueux. Zij hebben onderzoek gedaan naar de acceptatie en tolerantie van de elektrische sigaret onder rokers en de mogelijkheid om rokers voor te bereiden op een stoppoging. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek kunnen als volgt beschreven worden.

e-Vapor elektronisch roken; Webshop voor elektrische sigaretten

Het gebruik van de elektrische sigaret heeft een significatie daling in het gebruik van normale sigaretten te werk gesteld bij 72% van de rokers.

Van de 74 deelnemers die we gevolgd hebben, hebben 53 (72%)deelnemers een duidelijke vermindering in het gebruik van normale sigaretten laten zien, en 8 (11%) zijn volledig gestopt met roken. De overige deelnemers hebben aangegeven minder te zijn gaan roken, maar het aantal normale sigaretten is niet gehalveerd.

De elektrische sigaret werd zeker geaccepteerd, zowel door de deelnemer als door hun kennissen, familie, collega’s of op straat. twee derde van de deelnemers geeft aan een positieve verbetering te merken in hun gezondheid.

  • 64% van de testpersonen hebben een positief effect gemerkt op hun gezondheid, 15% had kleine bijwerkingen (mond, lippen of keel geïrriteerd)
  • Na 3 maanden was het hartritme van alle deelnemers gedaald
  • Het niveau van koolmonoxide is bij iedereen gedaald en verlaagd tot 0 bij de dampers die gestopt zijn met normale sigaretten
  • Er was een lichte gewichtstoename. De gewichtstoename bij de rokers die alleen nog dampen was lager dan wanneer een normale stoppoging was ondernomen
  • De FVC (Forced Vital Capacity) is verbeterd met het gebruik van de elektrische sigaret. Zeker bij de personen die weinig tot geen normale sigaretten meer roken
  • De MEPS (Maximum espiratory pressure per second) bleef stabiel of is licht verbeterd bij het gebruik van de elektrische sigaret

Alhoewel gebaseerd op beperkte resultaten, geeft dit eerste onderzoek in Frankrijk de potentie van de elektrische sigaret om de gezondheid van rokers te verbeteren aan, of ze nu uiteindelijk volledig stoppen of niet.

Het volledige onderzoek is te lezen op e-Vapor elektrische sigaretten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*