Hoe Gratis Vanity Nummers uw Bedrijf Vermarkten

, ,

Bij marketing draait het erom herinnerd te worden. Uw klanten moeten zich kunnen herinneren wie u bent, wat u doet en hoe ze contact met u kunnen opnemen. Gratis vanitynummers zijn hierbij een uitstekende geheugensteun en vormen zo een waardevol marketinginstrument, met name wanneer u erover denkt de Amerikaanse markt op te gaan.

Amsterdam, 14-02-2013 – Ooit in de Verenigde Staten geweest? In dat geval zult u overal gratis vanitynummers, ofwel toll-free vanity numbers, zijn tegengekomen; op bilboards, tijdschriftadvertenties en in reclamespotjes op radio en tv. Een vreemd gezicht voor de Europese vakantieganger? Misschien. Maar wanneer u een Europese zakenman, of –vrouw, bent en van plan bent de Amerikaanse markt op te gaan, kunt u niet om het gratis vanitynummer heen. TeleForwarding legt uit hoe gratis vanitynummers en wereldwijde gratis servicenummers essentiële tools vormen in de ondersteuning van uw internationale marketingactiviteiten op deze sterk concurrerende markt.

Vanitynummers, ook wel bekend als naamnummers of alfanumerieke nummers, zijn telefoonnummers die worden weergegeven met cijfers in plaats van letters, zoals 0800 – BELTAXI of 1 888 – WEFORWARD. Elke letter verwijst hierbij naar een corresponderende toets op het toetsenbord van uw telefoon. Omvangrijk onderzoek uit de VS, waarbij het gebruik van vanitynummers en numerieke telefoonnummers in commerciële advertenties werd vergeleken, heeft aangetoond dat van alle bevraagden meer dan 65% het getoonde vanitynummer correct had onthouden. Bij de numerieke telefoonnummers, in verder identieke advertenties, lag dit percentage slechts op 31%. Aangezien vanitynummers erg herkenbaar en gemakkelijk te onthouden zijn, genereren ze ook meer response. Bedrijven die een gratis vanitynummer gebruiken in hun visuele advertenties kunnen bijna twee keer zoveel respons verwachten. Bij radioadvertenties lag dit aantal zelfs nog hoger. Vanitynummers kunnen bovendien het leven van uw campagnes verlengen, want mensen zullen zich uw vanitynummer, en daarmee uw merk- of productnaam, ook nog herinneren wanneer uw campagne al beëindigd is. Met andere woorden; vanitynummers zijn ideaal voor het vermarkten van uw bedrijf in de VS.

“Om een dergelijk goed resultaat te verkrijgen, moet een vanitynummer natuurlijk wel juist gekozen worden. Het naamnummer moet de essentie van uw product of merk weergeven en bovendien is het belangrijk dat het nummer de intentie van de hotline dekt”, zegt Hans Lasonder, CEO van TeleForwarding. “Op deze manier zal uw telefoonnummer aan de verwachting van de klant voldoen, waarmee u hem of haar een positieve eerste indruk van uw bedrijf geeft.” Lasonder voegt hieraan toe: “Klanten en consumenten in de Verenigde Staten associëren toll-free nummers over het algemeen al met een professionele, klantgerichte organisatie. Een goed gekozen vanitynummer, dat herkenbaarheid stimuleert en brand awareness creëert, zal dit alleen maar versterken en zo het effect van uw gratis servicenummer vergroten.”

Om die reden adviseert Lasonder bedrijven die al actief zijn op de Amerikaanse markt, of overwegen de Amerikaanse markt op te gaan, met klem een gratis vanitynummer te gebruiken in hun marketingcampagnes. Maar, er zijn slechts een beperkt aantal Amerikaanse toll-free nummers beschikbaar, is het dan nog wel mogelijk het vanitynummer van uw keuze te bemachtigen? “Dit kan soms moeilijk zijn”, geeft Lasonder toe, “maar daar komt onze expertise van pas. Ten eerste hebben we een grondige kennis van de nationale toll-free markt in de VS, waardoor we onze klanten goed kunnen adviseren over de verschillende opties voor het verkrijgen van het juiste telefoonnummer. Door creatief te zijn en ‘out of the box’ te denken, slagen we er bijna altijd in om voor onze klanten het gratis vanitynummer te vinden dat het best bij hun behoefte past.”

Lasonder heeft nog meer uniek advies voor internationale bedrijven die Amerika weliswaar als hoofdmarkt beschouwen, maar ook actief zijn op andere markten wereldwijd. Want, “er is een geweldige manier om uw Amerikaanse gratis servicenummers aan te vullen met wereldwijde gratis servicenummers. Aangezien het soms wat meer moeite kost om een Amerikaans gratis vanitynummer te bemachtigen, raden we u aan om eerst een Amerikaans toll-free nummer aan te vragen, ofwel door ons te laten aanvragen”, gaat Lasonder verder, “wanneer we uw Amerikaanse + 1 800 nummer (of + 1 855, +1 866, +1 877 of +1 888 nummer) hebben gevonden, kunnen we deze matchen met een vrijwel identiek Universal International Freephone Number, ook wel bekend als UIFN of +800 nummer, dat in meer dan 50 andere landen kan worden geactiveerd.” Dit betekent dat u met twee, bijna identieke, gratis servicenummers uw bedrijf over de gehele wereld kunt vermarkten.

Bovendien worden alle internationale telefoontjes, met behulp van internationale telefoonroutering, doorgeschakeld naar de locatie van uw keuze, waar dan ook ter wereld. Deze telefoontjes kunnen worden doorgeschakeld op basis van hun afkomst, wat inhoudt dat u, bijvoorbeeld, telefoontjes uit Duitsland gewoon kunt doorschakelen naar een Duitstalige medewerker in uw hoofdkantoor in New York. Met het TeleForwarding Online Telefoonverkeerdashboard kunt u daarnaast de response op uw internationale marketingcampagnes online en vanaf één enkele locatie monitoren en controleren. Hiermee kunt u proactief reageren op veranderingen in de response rates en behoudt u altijd de controle over uw internationale marketingactiviteiten. Zo kunt u, met slechts één wereldwijd gratis (vanity) telefoonnummer het beste uit uw internationale marketingcampagnes halen. Dit betekent een kleine investering maar een hoge ROI.

Eén wereldwijd gratis telefoonnummer, één controlekamer, veel effect. Wilt u ook uw internationale positie versterken, uw merknaam wereldwijd vermarkten en de internationale response rates voor uw marketingcampagnes vergroten? Bestel dan nu uw internationale gratis (vanity) telefoonnummers! Bezoek onze website www.teleforwarding.nl of bel ons, gratis, via 00800 00123456.

Media Contact
Anniek van Engelenburg
Mail: vanengelenburg@teleforwarding.com
Phone: +800 00123456

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*