Is uw huis veilig?

, , , , ,

Veel mensen vragen zich af of hun huis wel veilig is tegen inbraak. Een terechte vraag want volgens de cijfers van het CBS is het aantal geregistreerde woninginbraken het afgelopen jaar gestegen met 8  procent. De kans op inbraken verschilt per provincie. Zo ligt de kans op inbraak in een verstedelijkte provincie hoger dan in een minder verstedelijkte provincie. Voorkom een inbraak en voorzie uw woning van goede sloten met het juiste keurmerk.

Er zijn vele verschillende sloten verkrijgbaar, de één veiliger dan de andere. Ook voor uw situatie is er altijd een passende oplossing. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van nieuwe sloten! Een goed slot heeft een SKG keurmerk. Dit keurmerk is opgedeeld in 3 verschillende classificaties.

 

  • 1 ster: standaard inbraakwerend
  • 2 sterren: zwaar inbraakwerend
  • 3 sterrren: extra zwaar inbraakwerend

“Inbraakwerend” betekent dat het zorgt voor een dusdanige vertraging dat het voor inbrekers niet meer interessant is om in te breken. Een slot met een classificatie van 1 ster zal een vertraging geven van 3 tot 5 minuten en een slot met een classificatie van 3 sterren geeft een vertraging van minstens 10 minuten. Het lijkt misschien niet veel, een vertraging van 3 tot 5 minuten, maar uit onderzoek is gebleken dat inbrekers vaak niet meer dan 3 minuten de moeite nemen om bij een woning in te breken.

Politiekeurmerk veilig wonen

Behalve het vervangen van de sloten voor uw woning is het ook mogelijk om uw gehele woning te laten controleren en waar nodig aan te passen. Zo komt u in aanmerking voor het politeikeurmerk veilig wonen. Wanneer uw woning voldoet aan de eisen voor het keurmerk dan worden er stickers geplaatst op de deuren. Door deze stickers slaan inbrekers al snel uw woning over omdat deze niet meer interessant is.

Laat u adviseren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te beveiliging? Of wilt u in aanmerking komen voor het politiekeurmerk veilig wonen? Neem dan direct contact op met een slotenmaker, deze kan u adviseren over de verbeterpunten voor de beveiliging van uw huis.

Bron: 0900 0800

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*