Jaarcongres Onderwijs van Nu

Op woensdag 13 maart 2013 in de Brabanthallen in Den Bosch vindt het tweede Jaarcongres van Onderwijs van Nu plaats. Het congres voor docenten en mentoren uit het VO en MBO, studieloopbaanbegeleiders, zorgcoördinatoren en schoolleiders. Met een ruime keuze uit 22 workshops van o.a. Klaas Jan Terpstra, Herberd Prinsen, Linda Crans en Jan Ruigrok.


Onderwijsvannu.nl is een kennisplatform voor het Voortgezet Onderwijs bestaande uit boeken, cursussen, website, twitterservice en andere diensten. Wij richten ons op docenten, mentoren, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, trainer-coaches, teamleiders en schoolleiders. Onze diensten en producten voorzien in een behoefte aan praktische tips en verdieping van kennis op het gebied van activerende didactiek, het bevorderen van een veilig pedagogisch klimaat, het mentoraat en de leerlingenzorg. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het verzorgen van passend onderwijs, teamontwikkeling en het omgaan met verschillen tussen leerlingen in de klas. Onderwijsvannu.nl wil een bijdrage leveren in het verbeteren van het onderwijs in het VO en MBO, met name door de communicatie tussen leerlingen en professionals te versterken. Dat doen we door de professionals in het onderwijs middelen aan te bieden waarmee we de docent, mentor of leerlingbegeleider ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Daardoor worden hun lessen en het contact met hun leerlingen beter en efficiënter.

Het congres gaat over leerlingen die onderling enorm verschillen. In temperament, tempo, leerstrategie, sociaal gedrag, etc. Tijdens het Jaarcongres Onderwijs van Nu is er een nieuwe mogelijkheid voor het verzorgen van passend onderwijs en begeleiding. Door aan te sluiten op de verlangens en behoeften van de leerlingen, uit te gaan van hun individuele kwaliteiten en door hun potenties te versterken. En vooral door gebruik te maken van de verschillen tussen de leerlingen.

Tijdens de pauzes, lunch en borrel van het jaarcongres Onderwijs van Nu kan men de Kennismarkt bezoeken. Hier staan meer dan 25 organisaties met lesmateriaal, adviezen en tips op het gebied van Passend Onderwijs. Voor meer informatie kijkt u op www.onderwijsvannu.nl

Datum: Woensdag 13 maart 2013
Locatie: Congresgebouw 1931, Brabanthallen Den Bosch
Aanvang: 09.30 uur
Website: www.onderwijsvannu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*