NIEUW Datacenter product: Minkels komt met Next Generation Cold Corridor® – een sterk modulaire oplossing

, , , ,

Veghel, 25 februari 2013 – Datacenter fabrikant Minkels, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), introduceert de Next Generation Cold Corridor®. Een aisle containment oplossing om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden, maar dan met een sterk modulair karakter en dus zeer flexibel in te richten. De integratie van klantervaringen zorgt daarnaast voor een uitgebreid keuzepakket aan modulair opgebouwde functionaliteiten.

Minkels lanceerde de eerste versie van de Cold Corridor® tijdens de CeBIT in 2006, op een moment dat aandacht voor energie-efficiëntie nog in de kinderschoenen stond. Bij het huidige design, het ontwerp van de Next Generation Cold Corridor®, heeft de R&D-afdeling van Minkels niet alleen de energie-efficiëntie verder geoptimaliseerd. Een belangrijk kenmerk van het nieuwe ontwerp is de modulariteit, die inspeelt op de toegenomen dynamiek in gebruikersbehoeften. Minkels zal de Next Generation Cold Corridor® voor het eerst aan gebruikers showen tijdens Data Centre World 2013 op 27 en 28 februari in Londen.

Flexibel datacenter

“Virtualisatie en cloud computing hebben de dynamiek in het datacenter een flinke boost gegeven,” zegt Jeroen Hol, Chief Executive Officer (CEO) van Minkels. “In het verlengde van die ontwikkeling hebben gebruikers een groeiende behoefte aan sterk schaalbare en dus flexibele datacenter oplossingen. Zij willen een datacenter gemakkelijk kunnen opschalen en neerschalen indien dat nodig is. Ook kostenafwegingen spelen een rol bij de behoefte aan flexibiliteit. Dit sterk modulaire concept biedt vergaande mogelijkheden om zo’n Cold Corridor oplossing gefaseerd en daarmee kostenefficiënt te implementeren.”

De Next Generation Cold Corridor is door de modulaire opbouw flexibel aan te passen aan de specifieke gebouwomgeving. “Ook de gefaseerde implementatie van row-based koeling is middels schaalbare componenten in de Next Generation Cold Corridor eenvoudig uit te voeren,” zegt Hol. “Modulariteit in constructiedetails zorgt ervoor dat de oplossing gemakkelijk en kostenefficiënt te installeren is.”

De R&D-afdeling van Minkels heeft op basis van eigen onderzoek de luchtstroomgeleiding in de Next Generation Cold Corridor bovendien significant verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Het nieuwe ontwerp is hiermee nog energie-efficiënter dan het eerdere Cold Corridor model dat Minkels op de markt bracht. Daarnaast zijn de nieuwe dakpanelen zo ontworpen dat er sprake is van een hoog niveau van lichttransmissie. Tot slot kunnen monitoring sensoren in het nieuwe design plug & play worden geïnstalleerd.

Functionaliteit op basis van klantervaringen

In het ontwerp voor de Next Generation Cold Corridor is verder een brede variëteit aan gebruikerssituaties verwerkt. Deze klantspecifieke oplossingen die oorspronkelijk in projectvorm werden ontwikkeld, zijn in het nieuwe Cold Corridor ontwerp gestandaardiseerd en ondergebracht in verschillende optioneel te kiezen modules. De Next Generation Cold Corridor biedt onder andere keuzeopties als het gaat om: integratie van de Cold Corridor met verschillende soorten brandblussystemen; toegang en toegangsbeveiliging; ‘airtightness’, oftewel het voorkomen van koelluchtlekkage; en datacenter monitoring.

Zo is er binnen het productprogramma een module beschikbaar die de Cold Corridor geschikt maakt voor brandblussing met behulp van watermist. Deze module bevat een zogenoemd ‘pivot roof’ systeem, waarbij de dakpanelen gekoppeld kunnen worden aan de brandblusinstallatie. Zodra een bepaalde temperatuur wordt bereikt, klappen de dakpanelen automatisch open om de watermist binnen te laten.

Op het gebied van toegang en toegangsbeveiliging is er bijvoorbeeld een module beschikbaar met automatische schuifdeuren, naast een mechanische zelfsluitmodule, alsook een handmatige optie – al dan niet synchroon. Die oplossingen kunnen gecombineerd worden met bijvoorbeeld een module voor een pincodesysteem of een kaartleessysteem. Dergelijke oplossingen bieden een beveiligingsalternatief, een tussenoplossing voor beveiliging op rackniveau en op kooiniveau.

Voorgemonteerd in de fabriek

De Next Generation Cold Corridor is tevens een oplossing waarin meer kant-en-klaar wordt aangeleverd. Dat is gedaan om de installatie op locatie te vergemakkelijken en te versnellen, en de doorlooptijden bij implementatie tot een minimum te beperken.

“De lancering van ons eerste aisle containment concept tijdens de CeBiT van 2006 is de basis geweest voor onze verdere ontwikkeling als leverancier van een breed portfolio aan energie-efficiënte datacenter totaaloplossingen,” zegt Hol. “De Next Generation Cold Corridor is wederom een grote stap voor Minkels. Er omheen zullen wij ons modulair opgebouwde oplossingsportfolio voor de datacenteromgeving de komende tijd nog verder uitbreiden.

Samenvatting belangrijke kenmerken Next Generation Cold Corridor®:

  • Keuzemodules op basis van ‘best practices’ klanten
  • Installatiegemak
  • R&D gebaseerde optimalisatie van luchtstromen, voor verhoging energie-efficiëntie
  • Brede keuze in opties voor beveiliging en (automatische) deursystemen
  • Compatible met variëteit aan brandblussystemen
  • Nieuw design dakpanelen, met hoog niveau lichttransmissie
  • Plug & Play integratie van monitoring sensoren

———————————

Over Minkels

Minkels (www.minkels.com) is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (NYSE Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2011 een omzet van 4,25 miljard euro.

Modulariteit en energie-efficiëntie zijn kernprincipes binnen het uitgebreide productassortiment van Minkels. De modulaire opbouw van datacenter producten zorgt per definitie voor een sterk schaalbare klantoplossing die inspeelt op dynamische behoeften binnen de datacenter omgeving. Vanwege de knowhow op het gebied van energie-efficiëntie werd Minkels gevraagd om een bijdrage te leveren aan Europese richtlijnen voor een energie-efficiënte inrichting van datacenters, de zogenoemde Code of Conduct for Data Centers.

Het productportfolio van Minkels omvat ondermeer modulaire oplossingen op het gebied van datacenter racks (Varicon®); datacenter koeling, waaronder DX-koeling voor kleine serverruimtes en Cold Corridor® aisle containment oplossingen (Varicondition®); datacenter stroomverdeling (VariconPower®); datacenter monitoring (Varicontrol®); alsmede een breed assortiment aan datacenter accessoires.

———————————

Fotomateriaal

Een afbeelding van de Next Generation Cold Corridor® kan worden gedownload via de media library van Minkels: http://www.minkels.com/medialibrary.
———————————
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Manager
mvalem@minkels.com
+31 413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 6 30491407

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*