Tuinverlichting aanleggen

, , ,

Het aanleggen van verlichting in uw tuin is niet altijd een eenvoudige klus. U wilt geen leidingen in het zicht hebben maar het moet ook niet zo liggen dat u er met een schep in kunt steken terwijl u in uw tuin bezig bent. Dit betekent vaak dat u de bekabeling diep in de grond weg moet werken om te voorkomen dat u per ongeluk kortsluiting veroorzaakt. Om de bekabeling in de grond weg te werken kunt u geen gebruik maken van de normale elektriciteitssnoeren, omdat deze niet veilig genoeg zijn voor de omstandigheden buiten. Voor buiten heeft u speciale grondkabels nodig. Deze zijn sterker dan de normale elektriciteitssnoeren omdat deze voorzien zijn van een ijzeren mantel zodat u hier niet per ongeluk door heen kunt steken. Deze grondkabels herkent u aan de grijze buitenmantel, deze grondkabels zijn er in verschillende maten en soorten. Zo kunt u kiezen uit 2, 3 of 5 aderige kabels.

De twee-aderige kabel is vaak genoeg voor het aansluiten van verlichting, maar het is raadzaam om te kiezen voor een drie-aderige kabel. Door te kiezen voor de drie-aderige kabel kunt u uw lampen aarden, mocht er kortsluiting ontstaan, dan wordt uw aardlekschakelaar omgezet. Wanneer dit niet gebeurt is er kans op doorsmelting van de groep.

Stopcontacten aanleggen

Wilt u stopcontacten aanleggen in uw tuin, zodat u bijvoorbeeld makkelijk de grasmaaier aan kunt aansluiten zonder een zeer lang verlengsnoer, ook dan raden wij u aan gebruik te maken van de drie-aderige grondkabel. Ook moet u erop letten dat u een spatwaterdicht stopcontact aanschaft voor buiten, dit om te voorkomen dat er kortsluiting ontstaat bij een regenbui.

Bel de elektricien

Heeft u zelf niet de kennis om uw tuinverlichting aan te leggen? Of wilt u liever dat een elektricien dit voor u doet? Neem dan direct contact op met een 0900 0800 elektricien in uw regio. Onze elektriciens staan 24 uur per dag 7 dagen in de week klaar. Ook wanneer u een storing heeft in uw buitenverlichting kunnen zij u helpen.


Bron: 0900 0800

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*