Donateurs helpen gewichtheffers naar het EK

De twee beste gewichtheffers van Nederland, Stephan Benza en Karen Tovmasjan gaan naar het EK Gewichtheffen in Albanië. Het leek erop dat Nederland wegens geldgebrek zou moeten afzien van deelname, maar donateurs brachten het geld bij elkaar.

“We moesten wel even slikken toen de begroting voor dit jaar werd vastgesteld,” aldus voorzitter Bas Knoppers van de NOGB. Het bedrag dat de bond aan topsport kan besteden, ging met bijna 80% omlaag. Hiermee kwam de Nederlandse deelname aan het EK Gewichtheffen op losse schroeven te staan

Hoewel er stemmen opgingen om dit jaar dan maar over te slaan, vond de NOGB dat niet reëel. Het gaat goed met het gewichtheffen in Nederland. Voor het eerst in jaren hebben er vier gewichtheffers gekwalificeerd voor internationale kampioenschappen. De bond wil de sporters deze kans niet ontnemen. “Ze hebben hard gewerkt om te kwalificeren en internationale ervaring is een must in hun ontwikkeling,” zegt Knoppers.

Daarom werden de handen ineen geslagen. De atleten betaalden een eigen bijdrage. Er kwam een donatiepagina op de website van de bond. Er gingen sponsorbrieven uit. Er werd campagne gevoerd op Facebook. Precies op de dag dat de inschrijving voor het EK sloot, was er genoeg geld om beide sporters uit te kunnen zenden. Knoppers is opgelucht dat de allereerste fondsenwervingscampagne van de bond vruchten af heeft geworpen. “Ik vind het prachtig om te merken dat zoveel mensen de sport een warm hart toedragen.”

De NOGB is nog niet uit de zorgen, want er zijn nog twee kampioenschappen te gaan. De bond blijft op zoek naar partners en potentiële sponsors. Maar Stephan Benza en Karen Tovmasjan staan straks in Albanië op het wedstrijdplankier.

Noot voor de redactie
Meer informatie: Bas Knoppers| voorzitter@nogb.org | 06-22 49 59 75 | www.NOGB.org

Over de NOGB
De Nederlandse Olympische Gewichthefbond (NOGB) is het overkoepelend orgaan van de gewichthefsport in Nederland. Er zijn op dit moment 14 clubs en 127 leden aangesloten bij de NOGB. Hiermee is de gewichthefbond een van de kleinste sportbonden van Nederland.

De NOGB is de verbindende schakel tussen alle mensen die plezier beleven aan het gewichtheffen. Via de aangesloten gewichthefclubs informeert, adviseert en ondersteunt de NOGB zijn leden bij alle aspecten van het gewichtheffen. De gewichthefbond is verantwoordelijk voor de organisatie van de nationale kampioenschappen en landelijke competities en voor de opleiding van scheidsrechters. Verder heeft de NOGB tot doel het promoten van de de gewichthefsport en het vergroten van de bekendheid van het gewichtheffen. Ten slotte begeleidt de NOGB talent op weg naar de top.
Zie ook www.NOGB.org.

v.l.n.r. Karen Tovmasjan, Stephan Benza en bondscoach Ashot Kazarjan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*