Het voorjaar komt eraan: wij geven u alvast de tips!

U zou het nog niet zeggen, maar toch komt het voorjaar eraan. Voor de liefhebbers van tuinonderhoud is dit het teken om alvast in actie te komen. Wij geven u daarom een aantal tips speciaal om uw tuin klaar te maken voor de lente.

Recyclen
Om uw tuin helemaal klaar te maken voor het voorjaar is er flink wat werk aan de winkel waaronder het snoeien. Knip de afgestorven delen van uw planten en bomen af met bijvoorbeeld een heggenschaar. Deze afgestorven resten kunt u in kleine stukjes gebruiken als compost en kunnen dus blijven liggen waar ze vallen, zo recyclet u uw tuinafval. Bloemen en bladeren van voorjaarsbloemen kunt u ook laten liggen nadat deze zijn afgestorven, deze trekken na de bloei weer in de bol zodat ze in het nieuwe voorjaar weer opnieuw kunnen groeien. Enkele voorbeelden van dergelijke voorjaarsbloemen zijn krokussen, tulpen en sneeuwklokjes. Bij narcissen is het noodzakelijk de uitgebloeide bloemen weg te halen, dit omdat narcissen veel energie verbruiken voor de zaadvorming.

Vervangen van bomen en planten
Het gebeurt met enige regelmaat dat bomen of planten het niet meer naar wens doen of het zelf helemaal niet hebben overleefd door de vorst. Het voorjaar leent zich bij uitstek om deze te vervangen. Het vervangen van bomen en planten kan tot half april, mits het niet vriest. En staat die ene boom of plant toch niet op de juiste plek, dan is ook nu het moment om deze te verplanten.

Snoeien
Dit is ook het moment op het onkruid, dat deze winter naar hartenlust heeft kunnen groeien, te verwijderen voor een mooie en nette tuin. Als de vorst voorbij is kunt u ook starten met het snoeien van rozen. Houdt hier wel bij in gedachten dat u eerder te veel dan te weinig moet snoeien. De zwakkere takken mag u tot zo’n 5 á 10 cm afsnoeien en de sterkere takken tot 3 ogen (ongeveer 10 tot 15 cm). Vergeet niet om uw rozen na het snoeien te bemesten met speciale rozenmest en dit elke maand tot aan juni te herhalen.

Gazon
Bij een tuin hoort ook een mooi en vooral groen gazon. De grasmat behoeft speciale aandacht en met de juiste behandeling ligt deze er straks prachtig bij. Neem hierbij in acht dat het gras echt droog moet zijn, de kans is anders grot dat er gaten in getrokken worden. Mos en vervilt gras kunt u er voorzichtig verwijderen met een verticuteerhark of verticuteer machine, de laatste gaat uiteraard een stuk sneller. Door het gras te behandelen kan het na de lange winter weer “ademen”en goed ventileren. Wanneer uw gazon er dan weer netjes bij ligt kunt u het nog bemesten met speciale mest afgestemd op uw gazon. Bij de eerste keer maaien van het gras dient u erop te letten dat u de messen wat hoger instelt zodat het gras minder kort wordt gemaaid, zo voorkomt u vergeling.

Tuingereedschap
Voor tuingereedschap van hoogwaardige kwaliteit bent u bij Toolnation aan het juiste adres.. Toolnation heeft een ruim assortiment aan professioneel gereedschap voor al uw tuin en park werkzaamheden. Met het juiste gereedschap en een paar groene vingers bent u zeker van een tuin die klaar is voor het voorjaar én de zomer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*