HP en Samsung lanceren nieuwe oplossing voor mobiel printen

,

Direct documenten en foto’s printen op HP printers met de Samsung GALAXY S 4

Amstelveen, 21 maart 2013 — HP heeft een nieuwe printoplossing ingebouwd in verschillende Samsung devices. Hiermee zijn mobiele gebruikers van Samsung in staat om eenvoudig direct te printen op meer dan 180 netwerk printers uit de HP Inkjet en de HP LaserJet portefeuille.

De samenwerking laat zien dat HP voortdurend investeert in mobiel printen. Door te voldoen aan de behoefte van de mobiele gebruiker en het op maat en on demand printen vanaf vrijwel elke locatie mogelijk te maken, laat HP leiderschap zien in mobiel printen.

De nieuwe geïntegreerde oplossing van HP en Samsung onderscheidt zich van het huidige aanbod van mobiele print applicaties. Zo zijn er bij de HP printfunctionaliteit geen installaties, tools, drivers of netwerkconfiguraties vereist op de mobiele telefoon, waardoor zonder moeite mobiel geprint kan worden. Daarnaast is de nieuwe printoplossing de enige die geavanceerde printerinstellingen en opties biedt zoals dubbelzijdig afdrukken, kleur, oriëntatie (portrait of landscape) en papiertype. Door het aanbieden van deze en andere functies maakt de printoplossing het printen op afstand nog gemakkelijker en efficiënter.

Beschikbaarheid
De printfunctionaliteit wordt ondersteund met de aankomende release van de Samsung GALAXY 4. Later dit jaar zal de mobiele printoplossing ook beschikbaar zijn als firmware-upgrade voor de Samsung Galaxy S III en Note II.

De ingebouwde printknop zal te vinden zijn in tal van toepassingen op mobiele Samsung devices, waaronder Email Client, Android Browser, Photo Gallery, Contacts, S Note en Polaris Office.

———– Vervolg persbericht in Engels ————

Users can print in two ways: by automatically connecting their Samsung mobile device and HP printer on the same local network via Wi-Fi, or by using HP technology via wireless direct print. (1)

“Customers continue to look for ways to print from their smartphones and tablets,” said Stephen Nigro, senior vice president, Inkjet and Printing Solutions and Graphics Solutions Business, Printing and Personal Systems Group, HP. “This partnership with Samsung is the latest example of how HP is making it easy to print what you want from wherever you are.”

The Samsung print solution is HP’s latest feature for its mobile print portfolio that also includes HP ePrint.

The built-in print solution works in three simple steps: choose a document, photo or web page ;(2) select a printer (either on Wi-Fi or directly); and hit print. The embedded solution also offers additional, convenient print options for the user, including number of copies, paper size, orientation, paper type, colour mode, double-sided printing and job completion status.

Support
The print solution is compatible with nearly 200 HP printer models across the HP inkjet and HP LaserJet printer portfolios. (3)

About HP
HP creates new possibilities for technology to have a meaningful impact on people, businesses, governments and society. The world’s largest technology company, HP brings together a portfolio that spans printing, personal computing, software, services and IT infrastructure to solve customer problems. More information about HP (NYSE: HPQ) is available at http://www.hp.com.

(1) Available on select models.
(2) Printable file formats include JPG, PNG, HTML, PDF and MS Office
(3) Includes HP Deskjet, HP ENVY, HP Photosmart, HP Officejet, HP Officejet Pro, HP LaserJet Pro, HP Colour LaserJet Pro, HP LaserJet Enterprise and HP Colour LaserJet Enterprise.

This news release contains forward-looking statements that involve risks, uncertainties and assumptions. If such risks or uncertainties materialise or such assumptions prove incorrect, the results of HP and its consolidated subsidiaries could differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements and assumptions. All statements other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to statements of the plans, strategies and objectives of management for future operations; any statements concerning expected development, performance, market share or competitive performance relating to products and services; any statements regarding anticipated operational and financial results; any statements of expectation or belief; and any statements of assumptions underlying any of the foregoing. Risks, uncertainties and assumptions include macroeconomic and geopolitical trends and events; the competitive pressures faced by HP’s businesses; the development and transition of new products and services and the enhancement of existing products and services to meet customer needs and respond to emerging technological trends; the execution and performance of contracts by HP and its customers, suppliers and partners; the protection of HP’s intellectual property assets, including intellectual property licensed from third parties; integration and other risks associated with business combination and investment transactions; the hiring and retention of key employees; assumptions related to pension and other post-retirement costs and retirement programs; the execution, timing and results of restructuring plans, including estimates and assumptions related to the cost and the anticipated benefits of implementing those plans; the resolution of pending investigations, claims and disputes; and other risks that are described in HP’s filings with the Securities and Exchange Commission, including HP’s Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended October 31, 2012. HP assumes no obligation and does not intend to update these forward-looking statements.

© 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*