Kentalis Sint Marie organiseert lezingen en informatiemarkt

Als je autisme hebt, heb je moeite met communicatie, overzicht en prikkels. Elke dag naar school of naar je werk. Een wedstrijdje spelen met je team. Voor mensen met een vorm van autisme is dit niet vanzelfsprekend. Veel mensen met autisme hebben geen zinvolle dagbesteding of sociale contacten buiten het eigen gezin. Maar willen dat wel heel graag. 
Des te belangrijker om tijdens de week van autisme van 30 maart t/m 6 april 2013 meer bekendheid te geven aan autisme. Kentalis Sint Marie organiseert daarom twee lezingen met een informatiemarkt. Verwijzers, ouders, verzorgers, jongeren en belangstellenden zijn van harte welkom. 

Programma
In het kader van de Autismeweek organiseert Kentalis Sint Marie in Eindhoven lezingen met een informatiemarkt. Ouders, verzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. 

Aan de slag met moderne media, werken met pASSende communicatie middelen
Door Bas Kamer en Karin Brouwers, Kentalis

Bas Kamer en Karin Brouwers schetsen een beeld van hoe er binnen Kentalis wordt gewerkt met eHealth en mHealth toepassingen. In de behandeling van kinderen en jongeren staat binnen Kentalis communicatie centraal.
Communicatie anno 2013 betekent gebruik maken van moderne media. Binnen Kentalis zijn we enthousiast over de toepassingsmogelijkheden die deze communicatie vormen te bieden hebben. Skype, xtranormal en sociaal op stap zijn enkele voorbeelden die toegepast worden in de behandelpraktijk. Vanuit zowel management als vanuit die behandelpraktijk gaan we  continue de uitdaging aan om verbeterde aansluiting te vinden met onze jongeren.
Durf je het zelf aan om te ontdekken welke mogelijkheden het allemaal te bieden heeft? Breng dan je eigen smartphone of tablet mee en we gaan aan de slag!

Voor verwijzers, ouders en verzorgers, jongeren en belangstellenden
Dinsdag 2 april van 18.45 – 21.00 uur
Locatie: Kentalis Sint Marie, Castiliëlaan 8 in Eindhoven

Hoe kan ik autisme van binnenuit begrijpen?
Door Peter Vermeulen, Autisme Centraal 

Dat mensen met autisme moeite hebben met sociaal contact en communicatie, dat weet iedereen. En ook dat ze soms hardnekkig vasthouden aan bepaalde rituelen of stereotiepe gedragingen. Maar die bekende autismekenmerken zijn slechts de ‘buitenkant’ van autisme. Als je mensen met autisme goed wilt begrijpen (en helpen), dan moet je ook weten waar die typische moeilijkheden vandaan komen. En dat betekent: autisme van binnenuit begrijpen, ofwel: begrijpen hoe mensen met autisme de wereld waarnemen en daar betekenis aan geven. En dat loopt in hun brein toch wel anders dan in een niet-autistisch brein.
Tijdens de presentatie legt Peter Vermeulen op begrijpelijke wijze en met praktijkvoorbeelden uit hoe lastig het is voor een autistisch brein om context te gebruiken bij het begrijpen van de wereld. We noemen dat contextblindheid. Peter laat ook zien wat de gevolgen van deze contextblindheid zijn voor de communicatie en hoe we met zijn allen meer autismevriendelijk kunnen communiceren. Het verhaal van Peter sluit aan bij de handelingsvisie ASS van Kentalis.

Voor verwijzers, ouders en verzorgers en belangstellenden
Vrijdag 5 april van 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Theater de Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 25 maart 2013 online aanmelden via www.kentalis.nl/autismeweek.Er is een maximum aantal deelnemers. Toegang is gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*