Lynx neemt met Beurs Top5 stokje over van Nova/Nieuwsuur

,

Lynx neemt met Beurs Top5 stokje over van Nova/Nieuwsuur

Online broker Lynx is deze week gestart met de Lynx Beurs Top5. Nadat eerder bekend werd dat Nova/Nieuwsuur na 19 jaar stopt met haar zeer populaire Top5, neemt Lynx het stokje over. In de Beurs Top5 nemen beursexperts met hun gekozen aandelenportefeuille het op tegen een portefeuille die volledig op willekeur is samengesteld.

Muppets versus Beursexperts

In voorgaande jaren hebben de beleggingsexperts het moeten opnemen tegen onder andere dolfijnen, basketballers, clowns en een muntmeester. Het idee van dit concept is om te kijken wie het beter doet: de aandelenportefeuille van de experts of de volledig willekeurig gekozen aandelen van hun tegenstanders? Dit jaar nemen de experts het op tegen de Muppets, die onder leiding van Art Rooijakkers (o.a. bekend van Wie is de Mol?) al schaatsend bepalen welke aandelen zij in hun portefeuille hebben. De startdatum van de vergelijking van de prestaties is 1 maart. Op 27 december wordt bepaald of de portefeuille van de beursexperts of van de Muppets het beste heeft gepresteerd. Op deze datum wordt ook de nieuwe Lynx Beurs Top5 voor 2014 bekend gemaakt.

Beurs Top5: begrip onder beleggers

Vorig jaar was de laatste keer dat Nieuwsuur haar Beurs Top5 organiseerde. De reden die het programma hiervoor gaf, is dat beleggen onder het grote publiek “uit” is. Lynx vindt het opmerkelijk dat Nieuwsuur stopt, omdat de Top5 een begrip is onder particuliere beleggers. Er zijn zelfs jaren geweest dat de aandelen die in de Top5 stonden de dag erna allemaal in de plus stonden. Sander Schwanen, marketing manager van Lynx: “De Beurs Top5 heeft zijn sporen na 19 jaar verdiend en brengt beleggen op een positieve en leuke manier onder de aandacht. Beleggen is helemaal niet “uit”. Beleggen is juist enorm leuk, uitdagend, leerzaam en niet te vergeten belangrijk voor ieders financiële toekomst. We nemen dan ook graag het stokje van Nieuwsuur over en verwachten nog een hele lange tijd door te gaan met de Beurs Top5.”

AEX Beurs Top5

Bij de Lynx Beurs Top5 kiezen de experts en Muppets hun favoriete 5 aandelen uit de AEX en de AMX. Daarnaast selecteren ze ook 5 “floppers” voor de AEX. De 5 favoriete AEX-aandelen van de experts zijn: KPN, Royal Dutch Shell, Ahold, Unilever en DSM. Bij de Muppets kwamen Randstad, Ahold, Unibail, DE Master Blenders en Fugro uit de bus.

Bekijk de hele film van de Beurs Top5 op www.lynx.nl/beurstop5. Hierin worden ook de aandelen in de AMX Top5 en de AEX Flop5 onthuld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*