Minkels lanceert modulaire UPS voor serverruimtes tijdens beurs Zorg & ICT

, , , ,

De Uninterruptable Power Supply oplossing biedt serverruimtes garantie tegen stroomuitval

Veghel, 12 maart 2013 – Datacenter fabrikant Minkels, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), brengt een nieuwe geïntegreerde UPS-oplossing voor serverruimtes op de markt. Het Minkels UPS Systeem biedt serverruimtes binnen MKB en corporate omgevingen een modulaire UPS-oplossing, met 20 tot 120 kVA stroomvermogen, voor een ononderbroken stroomvoorziening met uptime-garanties voor de ICT-omgeving in serverruimtes.

“Het Minkels UPS Systeem is een zeer energie-efficiënte oplossing die 2N stroomvoorziening kan bieden, een maximale beveiliging dus tegen stroomuitval in een serverruimte,” zegt Jules Sommers, Product Manager bij Minkels. “Het is een sterk modulaire oplossing, met onder andere power en accumodules die separaat verwisseld kunnen worden en een te faseren opbouw van stroomvermogen.

UPS voor serverruimtes

De specificaties van het UPS Systeem maken de oplossing uitermate geschikt voor gebruik in kleine en middelgrote serverruimtes, bijvoorbeeld ook in medische omgevingen.” Om die reden toont Minkels de UPS-oplossing voor het eerst aan het publiek tijdens de beurs Zorg & ICT, het platform voor ICT-toepassingen en -diensten in de zorgsector, die van 13 tot en met 15 maart wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het Minkels UPS Systeem is onder de naam Archimod UPS Systeem ontwikkeld binnen Minkels’ moederorganisatie Legrand en wordt reeds binnen het wereldwijde productportfolio van Legrand op de markt gebracht. De ontwikkelafdeling van Minkels heeft de UPS-oplossing voorzien van eigen datacenter behuizing, waardoor de oplossing naadloos te integreren is met andere modulaire oplossingen van Minkels. Bijvoorbeeld met de recent gelanceerde Minkels Next Generation Cold Corridor®, een energie-efficiënte aisle containment oplossing die sterk modulair is opgebouwd.

“De Minkels Next Generation Cold Corridor® werd eind februari succesvol gelanceerd tijdens Data Centre World 2013 in Londen,” zegt Sommers. “Tijdens de beurs Zorg & ICT vindt nu de officiële lancering van de Next Generation Cold Corridor® plaats in Nederland.” Behalve met de Next Generation Cold Corridor®, kan het Minkels Archimod UPS Systeem bijvoorbeeld ook goed gecombineerd worden met een row-based koelingoplossing voor tussen de datacenter racks, zoals Minkels Varicondition DX®.

Het Minkels Archimod UPS Systeem wordt via het partnernetwerk van Minkels in de markt gezet en geserviced. Sommers: “Met deze geïntegreerde UPS-oplossing zet Minkels een kwalitatief hoogwaardig UPS systeem in de markt. Legrand is een wereldspeler op het gebied van UPS-oplossingen. Binnen het klantenportfolio van Legrand wordt de Archimod-oplossing voor een belangrijk deel gebruikt binnen bedrijfskritische omgevingen, zoals chirurgische afdelingen in ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook op vliegvelden waar de verlichting van landingsbanen nooit mag uitvallen.”

De lancering van het Minkels Archimod UPS Systeem in de datacentermarkt is het eerste samenwerkingsresultaat op productniveau dat voortkomt uit de overname van Minkels door Legrand begin 2012. Onder de vleugels van Legrand is Minkels als datacentermerk in staat om de wereldwijde aanwezigheid versneld verder uit te bouwen.

Features Minkels Archimod UPS Systeem

  • 20 tot 120 kVA stroomcapaciteit
  • Geschikt voor serverruimtes vanaf 5 racks
  • Modulair opgebouwd
  • Energie-efficiënte oplossing
  • Power- en accumodules separaat te verwisselen
  • Hot swappable
  • Plug & play installatie
  • Power factor correctie
  • SNMP: compatible met datacentermanagementsystemen
  • Volledig compatible met andere oplossingen Minkels productportfolio

———————————

Over Minkels

Minkels (www.minkels.com) is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (NYSE Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2012 een omzet van 4,4 miljard euro.

Modulariteit en energie-efficiëntie zijn kernprincipes binnen het uitgebreide productassortiment van Minkels. De modulaire opbouw van datacenter producten zorgt per definitie voor een sterk schaalbare klantoplossing die inspeelt op dynamische behoeften binnen de datacenter omgeving. Vanwege de knowhow op het gebied van energie-efficiëntie werd Minkels gevraagd om een bijdrage te leveren aan Europese richtlijnen voor een energie-efficiënte inrichting van datacenters, de zogenoemde Code of Conduct for Data Centers.

Het productportfolio van Minkels omvat ondermeer modulaire oplossingen op het gebied van datacenter racks (Varicon®); datacenter koeling, waaronder DX-koeling voor kleine serverruimtes en Cold Corridor® aisle containment oplossingen (Varicondition®); datacenter stroomverdeling (Varicon Power®); datacenter monitoring (Varicontrol®); alsmede een breed assortiment aan datacenter accessoires.

———————————

Fotomateriaal

Een afbeelding van het Minkels Archimod UPS Systeem kan worden gedownload via de media library van Minkels: http://www.minkels.com/medialibrary.

———————————

Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Manager
mvalem@minkels.com
+31 413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 6 30491407

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*