VASCO introduceert DIGIPASS 870 met “wat you see is what you sign” functionaliteit

Oakbrook Terrace, Illinois en ZURICH, Zwitserland – 7 maart 2013 – VASCO Data Security International, Inc (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in sterke authenticatie producten en diensten, lanceert DIGIPASS 870 op Cebit (hal 12, C21) in Hannover. DIGIPASS 870 is een kaartlezer met USB port die online en offline gebruikt kan worden.

Online kan de DIGIPASS 870 gebruikt worden voor een aantal PKI (public key infrastructure) gebaseerde applicaties, waaronder e-banking en e-wallet, waarbij de “what you see is what you sign” functionaliteit enorm belangrijk is. Cruciale transactiegegevens zoals bedrag, rekening- en referentienummer worden op het scherm van de kaartlezer weergegeven en moeten door de gebruiker bevestigd worden door een PIN code in te geven en de transactie goed te keuren. De WSYIWYS functionaliteit stelt de gebruiker in staat om de transactie die ze op het punt staat te accorderen, ook te zien. Deze e-signature verhoogt de veiligheid van de zogenaamde “man-in-the-middle, man-in-the browser” aanvallen en soortgelijke frauduleuze praktijken. De reader is rechtstreeks aan het banksysteem gekoppeld via een beveiligde verbinding. Het grotere scherm met een volledig grafische display maakt het mogelijk uitgebreide data op het scherm te valideren.

PIN codes worden niet via het toetsenbord van een computer ingegeven maar direct via de reader zelf. Het paswoord kan dus niet gehacked worden aangezien er geen internet of PC aan te pas komt. Om de veiligheid helemaal te optimaliseren, kan de gebruiker een eventuele wijziging van de pincode van de smard card via het keyboard van de DIGIPASS 870 ingeven. Een firewall beschermt de kaart bovendien tegen onbevoegde toegang.

DIGIPASS 870 kan door alle standaard besturingssystemen, zoals Windows, Linux and MacOS gebruikt worden. Daar er geen separate drivers geïnstalleerd hoeven te worden is ingebruikname gemakkelijk. Ook is de reader niet gepersonaliseerd. Dit maakt distributie naar grote klantenbestanden een stuk gemakkelijker. Deze DIGIPASS 870 card reader is perfect geschikt voor werkomstandigheden, waarbij veiligheid een must is, zoals toegang tot corporate netwerken, sterke authenticatie (internet banking), e-commerce transacties, en veilige PIN verificatie.???

VASCO heeft ook een browser plug in voor de DIGIPASS 870 ontwikkeld om integratie in de huidige webinfrastuctuur transparant te maken. Deze plug in maakt veilige communicatie tussen de bank of e-ID applicatie en de reader mogelijk. Het maakt niet uit welke browser hierbij gebruikt wordt.

“VASCO blijft aan haar productportfolio werken en de DIGIPASS 870 is een mooie toevoeging,” zegt Jan Valcke, president en COO, VASCO Data Security. “Een alarmerend aantal applicaties maakt gebruik van smart cards, die door het gebruik van statische PIN codes onvoldoende beveiligd zijn. De applicaties zijn blootgesteld aan Trojans of key loggers. Door de WYSISWS functionaliteit worden transacties eenvoudiger en veiliger.”

Over VASCO

VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO is een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 10.000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1700 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.
Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.
Voor meer informatie:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, jbinst@vasco.com
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/VASCODataNews

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*