Voorjaar bij Toolnation: Hoge kortingen op tuinmachines!

Bij Toolnation vind je een groot assortiment tuin en park gereedschap. Van heggenscharen tot kettingzagen. Van hogedrukreinigers tot terrasverwarmers. Bij Toolnation is een groot deel van het assortiment direct en eenvoudig te bestellen in de webwinkel. De grootste merken waaronder Bosch, Ryobi, Makita, Metabo en Stihl zijn speciaal met onze voorjaarsactie tegen de scherpste prijzen te koop in onze online winkel.

Goed gereedschap vraagt ook om onderhoud, daarom geven wij u hier alvast de tips waardoor u langer plezier heeft van uw nieuwe gereedschap:

Schoonmaken: Het is belangrijk om uw gereedschap na gebruik goed schoon te maken, doe dit door het gebruikte gereedschap schoon te spoelen met behulp van een zachte borstel en veeg daarna goed droog met een doek. Met name vochtig vuil tast het metaal aan waardoor het kan gaan roesten. Met name bij gereedschap voor het snoeien is schoonmaken noodzakelijk, bacteriën kunnen anders makkelijk overgedragen worden naar uw andere planten. Tevens is het van belang om de metalen onderdelen regelmatig met wat vaseline in te smeren, zo voorkomt u roestvorming en is uw gereedschap goed beschermt.

Opbergen: Een droge en veilige plek waar u uw gereedschap kunt bewaren is net zo belangrijk als het onderhoud ervan. Zorg ervoor dat uw gereedschap vrij van de grond hangt om zo de snijvlakken scherp te houden, gereedschap dat niet goed opgeborgen is heeft de neiging snel bot te worden of te gaan roesten. Een goed opbergsysteem is voor gereedschap een uitkomst, zo raakt u het ook niet kwijt en is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Elektrisch gereedschap mag niet meer aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk.

Slijpen
Nadat uw gereedschap de winter heeft overleefd kan het zijn dat er toch het een en ander bot is geworden, dan is slijpen de oplossing. De snoeischaar, schep en schoffel dienen scherp te zijn, hiervoor kunt u het beste een slijpsteen of bijlvijl gebruiken. Bij weinig of geen ervaring in het slijpen of het willen slijpen van elektrisch gereedschap kunt u ook terecht bij diverse vakmensen. Bij gereedschap met houten delen is het raadzaam om af en toe een lap met lijnolie over het hout te strijken zodat ze sterk blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*