2 stoppen met roken tips

2 onmisbare stoppen met roken tips

Het zal je niet ontgaan zijn. Het is maatschappelijk steeds minder geaccepteerd dat mensen roken. Tegenwoordig mag je daarom bijna nergens meer roken. Het rookverbod op de werkvloer is inmiddels algemeen geaccepteerd. Ook de horeca is zo goed als rookvrij en we raken eraan gewend. Openbare ruimtes zijn al langer rookvrij en ook pretparken kennen steeds vaker een algemeen rookverbod.

Deze maatregelen zijn niet zomaar in het leven geroepen. Roken is ontzettend schadelijk voor de gezondheid. Vooral de nicotine, teer en andere giftige stoffen vormen een gevaar. Niet alleen voor de roker, maar ook voor de mensen die meeroken.

Stoppen met roken blijft echter voor veel mensen moeilijk. Daarom hieronder 2 tips die je goed op weg kunnen helpen.

Stop alleen als je voldoende gemotiveerd bent

In de praktijk komt het nog ontzettend vaak voor. Mensen die stoppen onder dwang van hun omgeving. De partner, kinderen, familie of vrienden vinden dat je moet stoppen en vertellen dat ook. Zelf sta je er nog niet 100% achter en toch bezwijk je onder de druk en probeert te stoppen met roken. Dit soort pogingen zijn echter gedoemd te mislukken. Motivatie is de basisvoorwaarde voor een succesvolle stoppoging.

Maar als je nu niet gemotiveerd bent wat dan? In dit soort gevallen is het belangrijk om gemotiveerd te raken. Hiervoor zijn meer mogelijkheden voorhanden dan je in eerste instantie misschien denkt.

Verdiep jezelf eens in de gevolgen van roken. Lees artikelen op internet, bekijk foto’s en filmpjes op youtube waarin artsen uitleggen of laten zien wat roken met je lijf doet. Ik weet bijna zeker dat je daardoor tot op het bot gemotiveerd zult raken om te stoppen.

Ga naar de huisarts

Moeilijke problemen overwin je meestal niet alleen. Gelukkig is er ook bij het stoppen met roken hulp beschikbaar. Heb je al van alles geprobeerd maar lukt het niet? Neem dan eens contact op met de huisarts. Hij kan je informeren over stoppen met roken programma’s eventueel in combinatie met anti rook medicatie zoals Champix.

Deze stoppen met roken programma’s in combinatie met medicatie zijn effectief. Niet voor niets vergoeden de meeste zorgverzekeraars deze combinatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*