‘Groningen’ meest genoemde thema in politiek Twitterlandschap

, ,

Er worden elke dag tienduizenden tweets verspreid over de aankomende Tweede Kamerverkiezing. Twee ondernemers uit Haarlem ontwikkelden ‘De Politieke Twitter Monitor’. Hiermee krijg je voor het eerst dagelijks inzicht in wat politici via tweets melden én wat er wordt gemeld over deze politici. De Politieke Twitter Monitor maakt gebruik van een ontwikkeld tekstanalysemodel. Sinds 1 maart 2017 zijn er meer dan 250.000 tweets geanalyseerd. De lijsttrekkers van de grootste partijen worden op de voet gevolgd. Hieruit blijkt dat Wilders het meest negatieve sentiment heeft op Twitter. Door zijn eigen tweets én door mensen die over hem twitteren.

Islam, tradities en Groningen
De Politieke Twitter Monitor geeft voor het eerst een beeld van het gevoel dat de twitteraars bij de onderwerpen in relatie tot lijsttrekkers hebben. De onderwerpen islam, tradities en Groningen zijn de drie meest besproken thema’s van de afgelopen week. De Politieke Twitter Monitor wordt dagelijks vernieuwd en is te vinden via https://tekst-analyse.nl/twitter-monitor/. De monitor heeft een dynamisch dashboard waarbij je zelf selecties kunt maken. De lijsttrekkers van de zes grootste partijen worden op de voet gevolgd. Wilders blijkt het meest negatieve sentiment te hebben op Twitter. Bij de laatste update voor het versturen van het bericht heeft Buma de meest positieve sentiment op Twitter.

Politieke Twitter Monitor: eerste tool die dagelijks inzicht geeft in het Twittersentiment rondom en van politici. De tool is ontwikkeld door Feeddex, een bedrijf dat big data geautomatiseerd analyseert. Meer informatie: https://tekst-analyse.nl/twitter-monitor/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*