Nedmag mag Zechstein magnesium mijn niet uitbreiden, directeur beledigd bewoners.

,

NEE en nog eens NEE tegen uitbreiding Zechstein mijn van Nedmag bij Kiel-Windeweer en de Drentse buurdorpen.
De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer zegt unaniem nee tegen de geplande Zechstein zoutmijn van Nedmag.

We worden jarenlang aan het lijntje gehouden door de NAM die onze provincie heeft uitgemolken. Nedmag de grote magnesium zoutmijn zorgt ook al jarenlang voor discussie door bodemverzakkingen en milieuverontreiniging in de kanalen en bodem door lozing afvalwater gebruikt voor de Zechstein zoutmijn.

Nedmag heeft zich jarenlang schuil gehouden achter de onrust over de gaswinning maar wij vinden de zoutmijn ook een groot gevaar voor onze dorpen.
“Meewerken, hoe dan ook, blijkt gevaarlijk’’ aldus Fractievoorzitter Bert van Dijk van de ChristenUnie. ,,Wij kunnen op dit moment alleen een heel duidelijk afwijzend signaal afgeven.’’

De dreiging van het verlies van vele honderden arbeidsplaatsen als Nedmag zich gedwongen zou zijn te stoppen nemen de bewoners voor lief. Liever geen werk dan onze provincie naar de knoppen, wij hebben ons lesje geleerd van de NAM. Ruimte voor nog meer mijnbouw is er gewoon niet.’’ De Jonge noemt het besluit van B en W van Hoogezand-Sappemeer, om vooralsnog geen medewerking aan Nedmag te verlenen, ‘moedig’.

‘Domme angsthazen’
Nedmag-directeur Bert Jan Bruning zegt over de inwoners van Kiel-Windeweer, Oud-Annerveen en Zuidlaarderveen het zijn ‘domme angsthazen die met betwistbare feiten en kraaltjes omgekocht moesten worden’.
Dat is een grove belediging en misvatting in moreel en economisch opzicht en maakt de bewoners nog banger maar vooral heel erg boos!
Hoe durft hij, jarenlang zijn we voor de gek gehouden, maar nu pikken wij het niet meer!

 

P de Jong

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*