‘Zing Nederlands Met Me’ 31 Maart ook in Den Haag

, ,

Pakhuis de Règâh presenteert ‘Zing Nederlands Met Me’ voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vind om met anderen te zingen, met een eerste editie tijdens Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk op Zaterdag 31 Maart 2017 in de Bazaar of Ideas.

Tijdens ‘Zing Nederlands Met Me’ worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers zullen worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’, met nummers van o.a. André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Iedereen die zingend Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B – wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

Het initiatief voor ‘Zing Nederlands Met Me’ in Den Haag komt van Edgar Neo, mede-oprichter van Pakhuis de Règâh, dat al veel voor (nieuwe) Hagenezen organiseert. De inspiratie kwam van het gelijknamige initiatief in Paradiso in Amsterdam, waarvan het filmpje door een aantal bevriende vluchtelingen via Facebook met Edgar Neo gedeeld werd. “Dat ik op mijn beurt weer deelde met een oproep erbij of we dat hier ook in Den Haag konden gaan organiseren. Want mensen met elkaar kunnen verbinden door samen te zingen. Het laagdrempelig verbinden is wat we ons met Pakhuis de Règâh ten doel hebben gesteld. Eenvoudiger dan dit kan het niet” 

Een aantal enthousiastelingen waaronder ook vluchtelingen is inmiddels druk met de organisatie van de eerste editie die na afloop van Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk plaats zal gaan vinden. Wie zich nog aan wil melden moet snel zijn. “Ja, het gaat hard en we zitten al bijna vol”, vertelt Edgar enthousiast. “Maar als het goed verloopt en gezellig is, is de kans groot dat er een volgende editie komt. En wie weet dan wel bij Theater aan het Spui of in Paard van Troje.”
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*