Kleed je bedrijf aan

Als je een winkel binnen stapt, zie je het vaak om je heen: personeel met dezelfde kleding aan. Naast winkels gaan steeds meer bedrijven speciale bedrijfskleding invoeren voor hun medewerkers. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van bedrijfskleding?

Er zijn twee soorten bedrijfskleding: werkkleding en bedrijfskleding. Onder werkkleding wordt voornamelijk kleding van technisch personeel verstaan. Denk hierbij aan laboratoria, de bouw en ziekenhuispersoneel. De term bedrijfskleding wordt gebruikt om kleding voor kantoor en winkel te omschrijven.

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding?
Door personeel bedrijfskleding te laten dragen, worden ze herkenbaar. Er wordt ook wel vaak gezegd dat zij de ‘visitekaartjes’ van het bedrijf zijn. Bedrijfskleding versterkt de identiteit van het bedrijf. Tevens zorgt bedrijfskleding voor gelijkheid en saamhorigheid op de werkvloer. Iedereen ziet er hetzelfde uit en dit zorgt voor een sterker teamgevoel. Medewerkers zullen meer betrokken raken met elkaar en het bedrijf. Wanneer werknemers met trots hun bedrijfskleding dragen, zullen zij hun best doen om te voldoen aan de verwachtingen van het bedrijf. Ze zullen loyaal zijn aan het bedrijf en dit is essentieel voor het bedrijf om te groeien.

Kopen of huren?
Investeren in bedrijfskleding kan erg duur zijn. Naast kopen is er ook de mogelijkheid om bedrijfskleding te huren. Voordelig aan het kopen van bedrijfskleding is dat je niet gebonden bent aan een huurovereenkomst en je zelf kan bepalen wanneer je bedrijfskleding aanschaft en vervangt. Bij bedrijfskleding huren, kan je echter de investering verspreiden over een langere periode en hoeft er geen voorraad aangelegd te worden. Meestal is er ook een reparatieservice beschikbaar die veel kosten bespaart.

Onderhoud van bedrijfskleding
Het reinigen en ander onderhoud van bedrijfskleding kan een lastige taak zijn. Er zijn steeds meer reinigingsbedrijven en wasserijen die zich bezighouden met de reiniging en verzorging van bedrijfskleding. Deze bedrijven zijn tevens verantwoordelijk als er iets misgaat. Bovendien besparen ze je veel tijd en moeite.

Kiezen
Bedenk goed wat het imago is wat je uit wilt stralen. Wil je een zakelijke uitstraling of meer nonchalant? Dit kan je terug laten komen in je bedrijfskleding door bijvoorbeeld voor een kostuum of T-shirt te kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat de kleding goed past bij de huisstijl van het bedrijf. Het logo op de kleding plaatsen is ook belangrijk voor de herkenbaarheid. Zorg ervoor dat wanneer je de bedrijfskleding aanschaft, het een weloverwogen keuze is geweest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*