Circulaire Inspiratiesessie Waardecreatie uit afval- en reststromen

, ,

Circulaire Inspiratiesessie 
Waardecreatie uit (Binckse) afval- en reststromen 
Dinsdag 11 Juli vanaf 17:30 uur
Bij KPN, Maanweg 55 Den Haag
Gratis na aanmelding via http://deregah.nl/circulaire-inspiratiesessie-11-juli-2017-door-imbinck/

Vermalen plasticresten die worden hergebruikt voor een design bank, groenafval dat enzymen levert voor de voedingsmiddelenindustrie; twee voorbeelden van hergebruik van reststromen waarmee nieuwe financiële en milieuwaarde ontstaat. Recent onderzoek (2015) wijst uit dat hiermee in de Haagse Binckhorst voor zo’n 20 miljoen aan potentiële waarde gecreëerd kan worden.

Hoe kunnen we als Binckse en Haagse bedrijven die waarde daadwerkelijk omzetten en nieuwe bedrijfskansen realiseren? Die vraag staat Dinsdag 11 juli centraal in een door I’M BINCK- het platform van de Haagse Binckhorst en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer georganiseerde inspiratiesessie. De sessie vindt van 17.30 – 20.00 uur plaats bij KPN op de Maanweg 55, gebouw 5 (TP5) zaal 2/3.

Wat gaan we doen ?
Een aantal bedrijven lichten hun circulaire ondernemen beleid toe en behandelen een aantal concrete voorbeelden van commercieel tot artistiek. Ook is een aantal producten van circulaire ondernemers te bewonderen. Daarnaast willen we geïnspireerd door sprekers met u ontdekken wat uw drive is voor duurzaamheid, U kunt wat komen brengen (grondstoffen, afval, ideeën, een project) of misschien komt uw wat halen (kennis, tijd, een netwerk). Samen ontdekken wat de mogelijkheden zijn en wat we kunnen doen en dat met elkaar uitwerken.

Met wie?
Met Gispen kijken we hoe zij binnen Culemborg circulair een sofa hebben ontworpen van 100% gerecycled plastic;

KPN is erg actief op het vlak van duurzaamheid en circulair ondernemen. Zij leggen uit waarom ze bijvoorbeeld materialen uit oude gebouwen hergebruiken, GFT en koffiedik apart inzamelen en oude meubels opnieuw inzetten;

MDD Arts laat zien hoe afvalplastic opnieuw vorm krijgt in bureaulampen en kroonluchters.

I’M BINCK biedt geïnteresseerden als vervolg op deze inspiratiesessie en introductie op de circulaire economie aan om een workshop hergebruik, uitwisseling en de ontwikkeling van circulaire producten te faciliteren. De grondstoffenmakelaar zal hierbij ook zijn kennis en expertise inbrengen. Ook is de mogelijkheid een grondstoffen en afvalstoffenscan op bedrijfsniveau te laten maken. Het zou geweldig zijn als we met deze werkgroep een aanzet kunnen maken voor nieuwe producten waarmee we samen 20 miljoen per jaar extra kunnen verdienen.

Laat je inspireren, draag bij op je eigen manier en meld je aan bij ondergetekenden voor 11 juli as. Meldt je hieronder snel aan want er is nog maar plaats voor maximaal 25 personen.

Gratis na aanmelding via http://deregah.nl/circulaire-inspiratiesessie-11-juli-2017-door-imbinck/

Tags:

afvalBinckhorst Den HaagBram Heijkenscirculaire economieCulemborg circulairDen HaagDuurzaam Den HaagduurzaamheidEdgar NeoGerko BrouwerGFTGispengrondstoffenIM BINCKImpact City The HagueinnovatiekoffiedikKPNMDD ArtsPakhuis de RègâhPakhuis de Reiger Den HaagPakhuis de Zwijger in Den HaagPermanent BetaPermanent Future LabResilient CitySabrina Lindemann
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*