Eerste gids op de markt voor wie een huwelijksceremonie gaat leiden

,

Vorig jaar werd al voorspeld dat 2017 een trouwjaar ging worden. Bij elke trouwerij komen honderden keuzes voorbij over locatie, taart en plechtigheid. Met enige regelmaat wordt niet meer de ambtenaar gevraagd de plechtigheid te leiden maar een vriend of familielid. Zo leidde BN’er Dirk Zeelenberg onlangs een huwelijksceremonie van een stel dat hem hiervoor had gevraagd. Een Rotterdams onderzoek wees zelfs uit dat maar liefst 16% van de bruidsparen een vriend, vriendin, kennis of familielid vragen voor de ceremonie. Wanneer je als familie, vriend of kennis wordt gevraagd deze huwelijksceremonie te leiden kan er ineens een hoop druk op je komen te liggen.

Ontspannen een huwelijksceremonie leiden
‘Wat wil je doen als er in je leven iets moois gebeurt?’, zegt zelfstandig ceremoniemaker Sophie Looijestijn. ‘Dat wil je vieren! Met je dierbaren, op een manier die bij je past. Een huwelijk is zo’n moment en daar wil je als bruidspaar én als degene die de huwelijksceremonie leidt alles uit halen. De ondertitel is niet voor niets een hele eer – een hele klus. ‘ Nooit eerder waren hier handvatten voor. In het boek ‘Praktische gids voor wie de huwelijksceremonie van een dierbare gaat leiden’ dat vrijdag verschijnt, staan stappenplannen, voorbeeldvragenlijsten, toespraaktips, do’s en don’ts uit de praktijk en een uitvoerige uitleg van de wettelijke aspecten van het eenmalig trouwambtenaar zijn.

Over Sophie Looijestijn: Onderneemster die zich richt op het maken van passende ceremonies en rituelen bij levensmomenten zoals geboorte, huwelijk en overlijden. Als trouwambtenaar en begeleider van familie en vrienden van het bruidspaar helpt ze koppels al jarenlang aan de juiste ceremonie. Meer over Sophie Looijestijn: www.momentvanbetekenis.nl

Over de ‘Praktische gids voor wie de huwelijksceremonie van een dierbare gaat leiden – een hele eer, een hele klus’: het eerste boek voor wie een huwelijksceremonie gaat leiden dat deze week op de Nederlandse markt komt, geschreven door Sophie Looijestijn. Dit boek is een concrete gids voor ongeoefende huwelijksceremonieleiders zodat zij het bruidspaar blij kunnen maken met een persoonlijke en geslaagde huwelijksceremonie. Meer over deze gids: http://www.momentvanbetekenis.nl/praktische-gids-voor-wie-de-bruiloft-van-een-dierbare-gaat-leiden/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*