Maartje Schilder: “Vrouwen moeten homomannen kunnen herkennen”.

Musicalactrice Maartje Schilder (36) is een alleenstaande mama van twee kinderen. In een recent interview met persagentschap Zuiderwoord maakt ze zich druk over hoe ze steeds bij de verkeerde mannen terechtkomt:

“Ik heb blijkbaar een zwak voor verzorgde en aantrekkelijke mannen met een zacht karakter, het zijn de kwaliteiten die je als volwassen vrouw zoekt in een potentiële partner. Een korte jurk en leuke schoenen maken nou eenmaal deel uit van het flirtspel bij het uitgaan, maar ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik met een man in gesprek geraakte die pas na een tijdje vertelde dat hij eigenlijk homo is. Je staat daar dan als vrouw te kijken naar een man, dansen, beetje flirten. Om uiteindelijk door de grond te zakken wanneer je van hem hoort dat alle moeite voor niks is geweest.”

Maartje pleit ervoor dat homoseksuele mannen standaard aan vrouwen zouden moeten tonen dat ze niet op vrouwen vallen. “Een regenboogje als tatoeage of als sierbandje op een zichtbaar lichaamsdeel, zoals zijn arm, zou ons vrouwen een heleboel moeite besparen. Of een homosymbool op de kledij. Dat we wel kunnen praten of misschien vrienden kunnen worden, maar dat ik toch een andere partner moet zoeken voor een volwaardige intieme relatie.”

Of ze vindt dat zo’n symbool verplicht zou moeten zijn? “Dwang heeft nog nooit iemand goed gedaan, maar ik vind het getuigen van respect en goede smaak als homo’s dat toch zelf als een verplichting zouden aanvoelen. Wat voor zin heeft het dat ik het beste van mezelf laat zien aan de verkeerde persoon? Het zou een verplichting mogen zijn, ja, zodat wij onszelf kunnen zijn en zij ook.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*