Wat zijn kalknagels?

Wat zijn kalknagels?
Kalknagels zijn teen- of vingernagels die geïnfecteerd zijn met schimmels. Van de Nederlandse bevolking heeft bijna een kwart last van kalknagels. Vooral onder volwassenen komen kalknagels vaak voor. Vooral de grote teen is heeft vaakst het slachtoffer van deze schimmelinfectie. Kalknagels zijn de meest voorkomende nagelaandoening. Het behandelen van kalknagels is bevorderlijk voor de gezondheid van uw nagels. Daarnaast zijn de infecties ook besmettelijk.

Hoe ontstaan kalknagels?
Kalknagels zijn het gevolg van een infectie door schimmels. Op warme en vochtige plaatsen worden vaak schimmels gevonden. Bijvoorbeeld in kleedkamers, douches of in een badkamer.
Hier is de kans op infectie het grootst. De infectie begint meestal aan de nagelranden, waarna het onder de nagel kruipt. De schimmel veroorzaakt een brokkelige verdikking en mogelijke verkleuring. De kans is groter dat je een infectie oploopt als de nagel beschadigd is of door een verlaagde weerstand. Gebruik van antibiotica kan in het immuunsysteem de balans verstoren, waardoor aanwezige schimmels de kans krijgen om uit te groeien tot kalknagels.

Preventieve maatregelen tegen kalknagels
Sterke en gezonde nagels zullen een belangrijke rol vervullen in het beschermen tegen infecties. Om uw teennagels zo gezond mogelijk te houden, dient u ze met zorg te behandelen. Dit kunt u doen door dagelijks nieuwe sokken te dragen, uw schoenen wassen of poetsen en uw tenen schoonmaken en goed afdrogen. Het kan soms voorkomen dat dit niet genoeg is. In dat geval kunt u gebruik maken van Excilor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*