Innovatieve tool voorkomt verzuim

De nieuwe methode van Preventicons voorkomt ziekteverzuim. Dat is goed nieuws voor bedrijven, want ziekteverzuim is een van hun grootste kostenposten.

Een medewerker die zich niet prettig voelt krijgt klachten. Als de klachten toenemen of het onprettige gevoel blijft bestaan, dan zal die medewerker zich ziekmelden. Preventicons heeft een eenvoudige methode om het gevoel te meten en kan daarmee ziekteverzuim voorkomen.

Emoties meten
Preventicons werkt eenvoudig. Medewerkers geven iedere week aan hoe zij zich voelen door een emoticon te versturen met hun smartphone. Het systeem laat vervolgens een patroon zien hoe een medewerker zich in gevoel ontwikkelt. Preventicons nemen contact op en schakelt professionele hulp in op momenten dat dit nodig is.

Volledig anoniem
De privacy van de deelnemers is gegarandeerd. De coach is de enige die toegang heeft tot de informatie, het bedrijf van de werknemer krijgt alleen inzicht in gemiddelde scores. De gemiddelde scores geven voldoende informatie om de werkomgeving op een passende manier te verbeteren.

Uitdaging voor Eindhoven
Preventicons geeft grip op de werkomgeving. Een goede werkomgeving voorkomt langdurig verzuim en is een voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Een prettige werkomgeving is ook een voorwaarde voor het vinden en binden van de juiste medewerkers. En dat is in de huidige arbeidsmarkt een grote uitdaging voor mainport Eindhoven.

Preventicons signaleert, adviseert en biedt hulp.

Over ons
Preventicons is een nieuw bedrijf, opgericht door motivator Jolanda van Tol en marketeer Robert Buuts. Preventicons is gevestigd in Eindhoven en heeft een landelijk bereik dankzij een netwerk van coaches, trainers en verzuimspecialisten.

www.preventicons.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*