Nieuwe training: Privacy en Security

Eindhoven 1 mei 2018 – 3-daagse Privacy & Security training: de deelnemers leren hoe ze een optimaal privacy- en beveiligingsbeleid in hun organisatie kunnen realiseren en borgen conform de actuele wet- en regelgeving (zoals de AVG).

 

De nieuwe privacywet (AVG) benadrukt het belang van een goede beveiliging van persoonsgegevens en schrijft voor persoonsgegevens beveiligd moeten worden in overeenstemming met de stand van de techniek. De eisen liggen in de wet vast, hoe hieraan voldaan moet worden niet. In de AVG staan eveneens veel open normen rond bv. Privacy by Design en Privacy by Default. De AVG geeft niet aan wat de reikwijdte en precieze verplichtingen zijn die volgen uit deze concepten terwijl deze wel van zeer grote waarde en betekenis zijn voor het privacy- en beveiligingsbeleid.

 

Informatiebeveiliging en privacy worden vaak als twee losstaande disciplines gezien waarvoor ook verschillende personen verantwoordelijk zijn (CISO resp. DPO/FG). Beide disciplines zijn evenwel goed te integreren op basis van managementsystemen voor risicomanagement en informatiebeveiliging (bv. ISO 27001). Tijdens deze training krijgen de deelnemers concrete informatie over wat er (wettelijk, technisch en organisatorisch) van ze wordt verwacht rondom informatiebeveiliging en privacy en hoe ze hiermee praktisch aan de slag kunnen gaan. De trainers stellen met een effectieve (cyber) security- en privacyaanpak op die mensen, processen en techniek integreert. Zij zoeken samen met de deelnemers naar de balans waarbij privacy en security elkaar versterken in plaats van tegenwerken. Gedurende de training werken de deelnemers aan cases en opdrachten waarbij de theorie gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk.

 

Kijk voor meer informatie op de website van International Management Forum (IMF); www.imf-online.com.

 

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van veelal certificerende (vaak ook schriftelijke) cursussen en (post-HBO) opleidingen. De cursussen sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van het management en professionals van (middel)grote organisaties en bestrijken onder meer het ICT, financiële en HRM-vakgebied. IMF is al bijna 25 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 15 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*